General

Benissa planteja traspassar els lloguers dels pisos de la Guàrdia Civil al Ministeri

Operatiu de la Guàrdia Civil a Benissa
Operatiu de la Guàrdia Civil a Benissa

Benissa porta uns 15 anys pagant el lloguer de dos pisos on resideixen efectius de la Guàrdia Civil i les seues famílies. El que li suposa a les arques municipals una despesa anual d’uns 12.000 euros. Una situació insòlita a la qual l’actual executiu vol posar fi.

És per açò que el batle del municipi i responsable de Seguretat Ciutadana, Abel Cardona, ha traslladat a la Subdelegació de Govern aquesta situació que considera anòmala perquè es prenguen cartes en l’assumpte i siga el Ministeri d’Interior qui es faça càrrec d’aquestes despeses.

Cardona recorda que tot es va iniciar amb la signatura de sengles convenis, després que la localitat es quedara sense quarter de la Guàrdia Civil perquè aquest edifici es trobava en estat de ruïna. Es va signar un acord de col·laboració amb la finalitat de mantindre la presència de la Guàrdia Civil a Benissa que obligava a l’ajuntament a cercar un espai i cedir-lo com a quarter. El cost del qual el sufraga actualment el Ministeri. I d’altra banda es va decidir reallotjar els agents d’aquest cos de seguretat en dos pisos de lloguer, i cedir un tercer pis de propietat municipal. Una situació temporal, que no obstant açò s’ha perllongat en el temps.

Actualment, explica el batle, la hisenda municipal paga 1.000 euros mensuals pel lloguer de dos pisos privats, de 120 i 70 metres quadrats cadascun, on resideixen agents i les seues famílies.

La Subdelegada de Govern, María Araceli Poblador, es va mostrar sorpresa per la situació plantejada pel batle, i es va manifestar oberta a regularitzar-la.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 18 de setembre de 2018 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?