General

Benissa rescindeix el conveni amb el Ministeri d’Interior i recupera la parcel·la on anava a edificar-se la casa quarter

El ple del mes de març
El ple del mes de març

Davant l’incompliment del conveni subscrit amb el Ministeri d’Interior, l’Ajuntament de Benissa, va aprovar anit en ple i per unanimitat, recuperar la parcel·la, en el Pla de Carrals, que havia sigut cedida a la Subdelegació de Govern per a la construcció d’una casa quarter de la Guàrdia Civil. Un acord que es remunta a l’any 2006 quan les dues administracions van acordar dotar al municipi d’una nova casa quarter, després de decidir derrocar la vella pel seu deteriorat estat.

A més, l’escissió del conveni signat entre les dues administracions també suposa l’anul·lació de la cessió gratuïta d’habitatges perquè foren utilitzats pels efectius de la Guàrdia Civil, tres habitatges propietat de l’Ajuntament i uns altres dos el lloguer dels quals porten tots aquests anys pagant les arques municipals.

El regidor Isidor Mollà va explicar que d’aquesta manera l’ajuntament recuperarà un sòl municipal que pretén destinar a la creació d’un camp de futbol 7. Una decisió que també implica rescatar els habitatges que es troben ocupats pels guàrdies civils i les seues famílies, per a dedicar-los a habitatge social.

El regidor també va avançar que l’ajuntament ja estudiarà més endavant una solució amb la qual esmenar un nou emplaçament per a situar una futura casa quarter de la guàrdia civil, obrint noves vies de negociació. Actualment els agents tenen les seues oficines en una planta baixa al carrer Bilbao. Unes dependències, que es van situar allí, en principi, de manera provisional.

Mollà va remarcar que era una mala notícia que la Subdelegació no haja complit amb la seua part del conveni però era un bon anunci que l’Ajuntament de Benissa decidira rescindir per complet l’acord.

La proposta va ser recolzada per tots els grups polítics, encara que no van faltar les matisacions. Des de Reiniciem, el seu portaveu, Abel Cardona, encara que va mostrar la seua satisfacció pel desbloqueig d’aquest assumpte, també va assenyalar que els preocupava que es torne a caure en el mateix error, després d’escoltar a Mollà, qui va avançar que buscarien un nou emplaçament per a la Guàrdia Civil. Va insistir que aquesta és una obligació del Ministeri de l’Interior.

Per part seua, la regidora de Compromís, Mari Carme Ronda, si bé va celebrar la rescissió del conveni, va rebutjar l’ús previst per l’executiu per a eixa parcel·la. La regidora va proposar com a alternativa l’edificació d’habitatges públics que dotaren a Benissa d’habitatge social, per a persones i famílies necessitades, sol·licitant a l’executiu que es repensara el destí d’aquest sòl.

El regidor Isidor Mollà, li va respondre que hi ha ubicacions més adequades, al mateix temps que va anunciar la pròxima signatura del conveni a signar amb la Generalitat de tanteig i retracte. Proposta que també va ser aprovada en el ple, com a punt d’urgència, amb la finalitat d’ampliar el parc públic d’habitatge de Benissa. El regidor també va incidir que amb l’anul·lació de l’acord subscrit amb el Ministeri es recuperaran els habitatges del carrer Bilbao que es destinaran a aquest mateix fi.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 31 de mçar de 2021 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?