General

Benissa desconfia que el Govern aporte els 600.000 euros per a construir la nova casa quarter

El pressupost de Benissa per a 2011 contempla un increment del 35% de les inversions. Però la dada, com va reconèixer ahir el propi batle, Juan Bautista Roselló, del PP, és irreal, atès que una de les principals inversions és més que dubtosa. Els comptes reserven els 300.000 euros que, per conveni, ha d’aportar l’Ajuntament per construir la nova casa quarter de la Guàrdia Civil. Al Ministeri d’Interior corresponen els 600.000 euros restants. “No sóc gens optimista. Les notícies que tenim són que, igual que Foment amb la variant, el Ministeri d’Interior ha retirat aquests fons”, va afirmar Roselló.

El batle de Benissa i la regidora d’Hisenda, Francisca Capó, van desglossar ahir el pressupost i van defensar que és realista i equilibrat. Roselló va afirmar que el deute és “pràcticament inexistent”. Va explicar que ascendeix a 2,7 milions d’euros, però 1,8 milions “són generats de construir l’institut i és un deute que sufraga la Generalitat Valenciana”.”És un pressupost per fer front a la crisi i que garanteix la solvència econòmica de l’ajuntament”, va concloure.

El pressupost es va aprovar anit en ple. Però l’oposició (Cibe-Bloc i PSPV) va votar en contra. En principi, el regidor de Cultura, Xavi Tro, que pertany al grup municipal de Cibe-Bloc, però en les properes eleccions anirà en la llista en solitari del Bloc, tenia previst abstindre’s.

Fonts de Cibe-Bloc van denunciar ahir que els comptes són irreals, ja que el límit contrastat d’ingressos són de 14 milions i no de 18,7 milions. Van demanar que per a estalviar se suprimisquen les sis dedicacions exclusives i els 12 càrrecs de confiança. Els seus sous pugen a 600.000 euros per any.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?