General

Llum verda a l’Ajuntament per construir el quarter de la Guàrdia Civil

La corporació de Benissa va aconseguir el consens sobre la futura construcció del quarter de la Guàrdia Civil. Finalment i després de mesos d’elevar amb frustració el conveni a subscriure amb el Ministeri al ple, ahir, per fi, es va aconseguir un text acceptat per tots els grups i fins i tot pels més propers al govern popular que s’havien mostrat reticents, PSD i CIBE-Bloc.

L’acord inicial, que haurà de ratificar ara el Ministeri, empara la construcció del nou edifici amb l’aportació íntegra de l’Estat de 600.000 euros. A més, l’Ajuntament col·labora amb la cessió dels habitatges dels agents, que no hauran d’estar agrupats.

D’aquesta forma, podrien iniciar-se actuacions d’urbanització en la parcel·la municipal del Pla de Carrals abans de finalitzar l’any. Així, ho va estimar el comandant del quarter de Benissa present al debat extraordinari.

Altres fonts van indicar la predisposició del Ministeri d’avalar el conveni remés pels benissers. El quarter tindrà una superfície de 300 metres quadrats repartits en una doble altura. El batle, Juan Bautista Roselló, va explicar que amb la modificació de dues clàusules “no prenem cap compromís de construir els habitatges, dels quals ja se n’estan ocupant sis i només ens faltarien cinc per posar a disposició”.

Durant la sessió tots els grups es van felicitar per l’èxit de les gestions i per la primera negativa del PSPV-PSOE, Cibe-Bloc i PSD, que va deixar en minoria en reiterades ocasions el PP i va aconseguir l’estalvi de més d’1.400.000 euros amb la proposta validada ahir.

En aquest sentit, va haver algun retret dels portaveus de la coalició del CIBE-Bloc, Xavi Tro, i del PSD, Paco Montagut, en recriminar les declaracions del batle en les quals deia que si Benissa es quedava sense quarter seria per l’actuació irresponsable de la resta de grups. Així, Montagut va mantindre que “el nostre vot ha servit per a estalviar-nos una bona quantitat de diners”.

“Inicialment, ens costava un ull de la cara”, va etzibar, per la seua banda, el líder socialista Vicent Cabrera.

Tant Tro com Montagut, van aclarir el seu vot com una decisió “responsable”. En aquest sentit van matisar que ambdós grups mai van voler l’eixida de la Guàrdia Civil del poble, però es van oposar a “assumir i pagar competències que no són municipals”.

Mentre, Cabrera va defensar la seua actitud “d’estrènyer” el Ministeri posat que “s’ha de plantar cara al govern o a la Generalitat perquè un assumpte fora de les nostres competències no es transforme en una situació onerosa per a l’economia local”.

El portaveu popular, José María Serna, va voler recordar que l’actual batle, Juan Bautista Roselló, va ser qui es va esforçar perquè la Guàrdia Civil no abandonara Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?