General

El govern central sols reserva 300.000 euros per a la variant de Benissa en el pressupost de 2011

El grup municipal socialista és partidari d’elaborar un pla de gestió del patrimoni artístic després de les últimes actuacions realitzades per l’equip de govern. El portaveu del grup, Vicent Cabrera, comenta que “no es poden realitzar les coses sense més i perquè sí, ja que s’incrementen les despeses i no s’aconsegueix l’objectiu que Benissa tinga un patrimoni històric conegut pels seus ciutadans i pels turistes”.

Els socialistes posen com a exemple de “mala gestió” el contracte signat amb els propietaris del Molí del Quisi. Un document amb validesa per als propers deu anys -ja n’han passat dos- però totes les inversions realitzades, uns 103.999 euros, revertiran després en els amos. El Museu Casa Abargues té un contracte d’arrendament per cinc anys, es paga un lloguer mensual i s’han fet obres de reforma, adequació i pintura. Als safaretjos públics d’Orxelles i Núsols, insisteixen des del PSPV, s’han invertit 54.473 euros però no hi ha un manteniment ni cartells d’informació turística.

Les obres de la variant de Benissa paralitzades
Les obres de la variant de Benissa paralitzades

Les obres de la variant de la N-332 estan aturades des de fa any i mig i sembla que va per a llarg. El Ministeri d’Economia i Hisenda ha publicat les dades del pressupost de l’Estat per al 2011. En els comptes sols hi ha 300.000 euros per al desviament de Benissa que es destinaran a la redacció definitiva de la modificació del projecte. La distribució dels més de 20 milions d’euros que costarà la variant està recollida amb la següent periodització: 1 milió per al 2012,
6 milions per al 2013 i 13’3 milions per al 2014. La Plataforma Variant Benissa ha convocat per a demà dissabte,
a les 12.00,
una concentració de protesta davant de l’església parroquial. El col·lectiu del BLOC dóna total suport i recolzament a esta iniciativa.

El portaveu dels nacionalistes, Xavi Tro, ha qualificat de “ridícula” la quantitat assignada pel govern de Zapatero en el pressupost de l’any que ve. El mateix ocorre, segons la seua opinió, amb el projecte del tren Gandia-Dénia, perquè també ha patit un retall pressupostari pe part del Ministeri de Foment i, per tant, l’execució es retardarà.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?