General

Benissa ampliarà el Palau Sant Pere i farà una casa quarter per a la Guàrdia Civil

Quarter provisional de la guàrdia civil al carrer Bilbao
Dependències provisionals de la guàrdia civil

La corporació de Benissa tenia previst debatre anit el seu pressupost. Hores abans, el batle, Juan Bautista Roselló, i la regidora d’Hisenda, Francis Capó, van avançar els trets principals dels comptes per 2011, que arriben als 18’7 milions d’euros i reserven un milió per cobrir el dèficit de l’anterior exercici.

El batle va definir l’esborrany de pressupostos com a “restrictiu” amb el qual “fer front a la crisi i garantir la solvència de les arques municipals”. Roselló es va avançar a crítiques i va assegurar que l’oposició no podrà acusar-lo “d’electoralista” perquè el disseny dels comptes no busca guanyar vots, sinó “garantir els serveis municipals i els sous dels treballadors de l’Ajuntament” va admetre Roselló.

No obstant això, el batle va puntualitzar que malgrat el seu signe restrictiu, en l’apartat d’inversions del pressupost s’inclouen actuacions importants de cara a l’any que ve, com l’ampliació del Palau Sant Pere, una actuació pressupostada en 1 milió d’euros, dels quals l’ajuntament sufragarà 325.000 euros.

Altres inversions per a l’any que ve que va avançar ahir Roselló són l’empolat d’una zona de la costa (250.000 euros), així com la construcció de la casa quarter de la Guàrdia Civil. Un projecte que només està pendent de la resposta del Ministeri d’Interior per poder iniciar les obres.

El batle benisser va fer especial recalcament en la “salut financera” de l’ajuntament, assegurant que el document que es debatia anit “garantirà una solvència total de cara al proper exercici”.

Una cosa que, segons va presumir Roselló, “és el fruit de la gestió econòmica duta a terme per l’executiu durant els últims anys”. De fet, el batle va augurar que, de cara a cap d’any, el desfasament econòmic que pot haver-hi a Benissa “no serà superior a un 5%, un percentatge totalment assumible i que està molt lluny del que permet la llei, fixat en un 125%”, va resoldre el batle.

Finalment, Roselló va assenyalar com una mostra de la bona gestió econòmica és que “Benissa té un deute mínim, cap als 2’7 milions d’euros, sobre un pressupost de 18 milions d’euros”.

El batle no va ser l’únic a avançar la seua opinió sobre uns pressupostos sense aprovar. Els socialistes de Benissa també van expressar els seus dubtes mitjançant un comunicat i van assegurar que la proposta pressupostària de l’executiu local resulta “inacceptable i irreal”. Des del PSPV s’adverteix que dels 18’7 milions d’euros que l’executiu preveu ingressar en el 2011, “més del 50% (uns 10 milions) ja estan compromesos en despeses de personal i en l’aportació que es realitza a l’empresa Benissa Impuls”.

Crítiques del PSPV

Això suposa, avancen els socialistes, que aquests pressupostos deixen l’ajuntament “sense cap marge per dur a terme les inversions necessàries per modernitzar el municipi” i com va resumir el portaveu, Vicent Cabrera, no són més que “una llista de la compra”.

Els socialistes van mostrar sorpresa davant la decisió de l’executiu d’invertir tan sols 152.000 euros en turisme i van considerar que, donada la situació actual de crisi econòmica, aquesta partida hauria de ser una de les més rellevants. També resulta cridaner per al PSPV que només es reserve 264.000 euros per als camins rurals “quan només la publicitat i propaganda de l’equip de govern està pressupostada en 48.000 euros”.

Però sobretot, el que li resulta més criticable del document al partit socialista és que les despeses plantejades per l’executiu popular “són supèrflues i no beneficien a Benissa”, indiquen. La formació va posar com a exemple que sí s’hagen previst inversions «”n propietats particulars que d’ací a uns anys tornaran a mans privades o les inversions destinades a instal·lacions que després no compleixen els mínims exigibles i que resulten pràcticament inservibles o deficitàries”. I no obstant això, va criticar Cabrera, l’executiu “oblida inversions importants i necessàries com el carrer Calp o la Casa del cantó del Batle”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?