General

Benissa acorda protegir els 700.000 m2 del Collao i evitar la construcció de 300 cases

El ple de Benissa va expressar per unanimitat dimarts passat la seua voluntat de desclassificar la partida del Collao. PP, PSOE, Bloc i PSI van acordar en una “votació simbòlica” la descatalogació de sòl urbà de 706.096 m2 d’extensió i on es podrien construir 281 habitatges. El batle, Juan B. Roselló, ja havia anunciat en la Comissió d’urbanisme la seua intenció de desclassificar els tres sectors que componen la zona perquè la seua catalogació és “irracional”. En el punt número tretze de l’ordre del dia, el batle va anunciar la no programació del sector 2 del Collao. A més, es va anticipar a la moció en què el Bloc proposava la desclassificació dels tres sectors en què està dividida la zona al PGOU.

El batle va explicar la proposta d’ajuntament sobre la no programació del sector 2 de la partida Collao. Així mateix, Isidor Mollà, portaveu del Bloc, va aprofitar per a presentar a la corporació la moció que demanava la “modificació del PGOU perquè els sectors Collao 1, 2 i 3 deixen de ser sòl urbanitzable”. La votació de la proposta d’ajuntament va ser aprovada per unanimitat. D’ella va derivar la votació de la moció del Bloc, ja que tots els grups polítics municipals van manifestar la seua voluntat expressa de donar suport la desclassificació de tot el Collao. Així mateix, en paraules de Roselló es va acordar procedir a una “votació simbòlica que no tindrà valor jurídic perquè necessita informes tècnics”.

El batle popular va explicar que “la denegació d’oferta de programació del Collao 2 es deu al fet que no era adequada perquè l’oferta econòmica era excessiva”. És a dir, el municipi haguera hagut d’assumir unes despeses d’urbanització massa elevades. En aquest sentit, Roselló va al·legar que “la classificació de Collao com a sòl urbanitzable feta per la corporació anterior va ser un error que mai s’haguera d’haver produït”.

Per la seua banda Mollà, per al·lusions, va contestar que “no intoxique al poble perquè el PGOU el va votar vosté amb el PSOE per a afavorir els seus amics”. El portaveu del Partit Socialdemòcrata Independent (PSI), Paco Montagut, va afegir que fora de polèmiques polítiques “els polítics tenien el deure de respondre al desig dels veïns” i “alguns propietaris de la zona ja m’han expressat el seu desacord amb una possible programació”.

Habitatges protegits per a Orxelles

Un altre dels punts del ple més discutit fou la proposta de modificació puntual núm. 3 del PGOU que preveia l’ampliació de l’ús global d’habitatges de la partida d’Orxelles. Així mateix, segons el batle, la modificació suposaria l’augment de 15 a 25% d’habitatges de protecció oficial (VPO). D’aquesta forma, “es manté l’edificabilitat de la zona, però s’augmenta el sòl destinat a habitatges i s’hi redueix el sòl destinat al sector terciari”, va informar Roselló.

El portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va advertir al batle que “és possible que acabem fent un gueto a Orxelles. El coherent seria fer un estudi previ perquè els tècnics es pronuncien sobre aquesta actuació, perquè anem a col·locar a Orxelles pràcticament la totalitat de les VPO de Benissa”. Així mateix, el CIBE-Bloc va proposar que el punt que variava la modificació de l’estructura del sòl d’Orxelles es deixara sobre la taula. Finalment, la proposta va ser aprovada pel PP i un regidor del PSI.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?