General

Una de les empreses que va comprar el Taller d’Ivars no existia quan el batle acordà la permuta

El 25 de setembre de 2001 el batle del PP va redactar una memòria d’ajuntament en què anunciava que “amb els propietaris de l’immoble i una vegada realitzats els primers contactes amb les empreses titulars del bé, s’ha arribat a un preacord d’alienació mitjançant permuta”. L’acord a què es refereix el batle de Benissa esmenta “les empreses” en plural. No obstant això, en aquella data l’única de les dues que hi existia legalment era Balustres Salinas SL, empresa de l’esposa i del cunyat de l’actual regidor de Joventut i Medi ambient, Miquel Cabrera, del PP.

L’altra, Desarollos Inmobiliarios Ginestar Ivars SL, no va ser constituïda fins el 26 de novembre de 2001, dos mesos després del preacord, segons consta al registre mercantil. L’accionista majoritari d’aquesta societat és Talleres Ginestar. Precisament al costat d’aquesta empresa està situada la parcel·la que va rebre aquesta empresa pel procés de permuta. Uns metres més a baix es troba l’altra empresa, també sobre una antiga zona verda.

Pel que fa a la falta de resposta per part del batle, que a principis de setmana va manifestar que no anava a fer declaracions, el portaveu del PSOE de Benissa, Vicent Cabrera, va assenyalar que “si no contesta no podem dir res” encara que va afegir que “si la informació que ha aparegut es recolza en l’expedient, ha de ser certa” així que “alguna cosa haurà d’ocultar o serà que és incapaç de respondre”.

Així mateix, sobre l’anunci de Ciutadans de Benissa-Bloc que en el ple vinent que s’ha de celebrar sol·licitaran la creació d’una comissió d’investigació per a esclarir la polèmica per la permuta del Taller d’Ivars, els socialistes van comentar que “encara no coneixem el contingut d’aquesta sol·licitud” pel que “serà en la sessió plenària on ens pronunciarem”.

Calúmnies i prevaricació

Sobre el mateix aspecte, els tres regidors de CIBE-Bloc han estat denunciats pel batle, Juan Bautista Roselló, davant el jutjat número 1 de Dénia per un possible delicte de calúmnies en relació amb les declaracions d’independents i nacionalistes sobre el fet que “en l’Ajuntament de Benissa la prevaricació està a l’ordre del dia”, precisament en el marc de la permuta del Taller d’Ivars.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?