General

Inicien una campanya informativa per a evitar projectes com el de Benissa Golf

Representants de la Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola de Benissa, van acusar el batle, Juan Bautista Roselló de “estar jugant amb la desinformació en matèria urbanística dels propietaris i veïns”. És per aquesta raó per la qual la coordinadora, ha començat a repartir pamflets informatius amb l’objectiu d’advertir els veïns del municipi sobre projectes que preveuen la construcció de macrourbanitzacions, com és el cas del presentat per l’empresa Benissa Golf SL que preveia la construcció de 4.700 cases, diversos complexos hotelers i dos camps de golf en 3,6 milions de metres quadrats.

El pamflet explica que per a evitar “l’amenaça d’aquestes macrourbanitzacions” és necessari “incloure en la normativa del pla general un punt perquè excloga tota possibilitat de construir en sòl rústic”.

Aquest punt és necessari, segons van advertir fonts de la coordinadora, ja que “l’actual pla general admet que qualsevol empresa constructora puga fer urbanitzacions en qualsevol part i on els convinga”. Amb aquest punt inclòs al PGOU “no es podrà canviar la normativa en benefici de cap empresa”.

No obstant això, el batle, Juan Bautista Roselló va assegurar que “aquestes mesures ja estan contemplades en l’actual pla general”. A més va explicar que “el PGOU està blindat” i que la seua revisió “podria propiciar l’obertura d’un procés de protecció integral de la zona on es pretenia construir la urbanització de la Ràpita o per contra arribar a permetre que es porten a terme projectes com el de Benissa Golf”. En aquest sentit, va destacar, “perquè no existisca possibilitat de decantar-se per cap dels dos és millor que es quede com està”.

Assemblea informativa

La Coordinadora per la defensa del patrimoni agrícola durà a terme, a més, una assemblea informativa -que tindrà lloc hui a les 21.00 hores en la seu universitària de Benissa- per a oferir informació més detallada sobre els objectius de l’agrupació i de les properes activitats i mobilitzacions que es van a portar a terme per a evitar la massificació urbanística.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?