General

La coordinadora veïnal de Benissa demanarà blindar el PGOU per a evitar requalificacions de sòl rústic

La Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola manté la convocatòria de manifestació “contra camps de golf i macrourbanitzacions” per a aquesta vesprada, a les 19 hores, a la Plaça del Rei En Jaume I. L’objectiu és reunir a unes 3.000 persones per a protestar per l’imparable desenvolupament urbanístic aplicat a tota la comarca en forma de requalificacions de sòl agrícola que es converteix en sòl urbanitzable. Tot això a pesar que el batle, Juan Bautista Roselló, va dir el dijous que l’empresa Benissa Golf SL ha remès un escrit en què renúncia amb caràcter definitiu a la proposta del complex turístic i residencial projectat per a la zona de La Ràpita, Lleus, Vinyent, Benimarraig i Bombí.

El portaveu de la coordinadora, Angel Ibáñez, ha assenyalat que el rebuig als plans de Benissa Golf és solament una de les seues peticions. Però el motiu de la mobilització ciutadana va més enllà perquè l’objectiu és aconseguir una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a acabar amb la indefensió actual dels propietaris. D’aquesta manera, els manifestants sol·licitaran “blindar” el PGOU perquè no es puguen presentar plans de millora en altres punts del terme municipal. És més, una de les reivindicacions és requalificar el sector de La Ràpita -sòl urbanitzable- en sòl d’especial protecció per a conservar la zona i evitar futures ampliacions d’urbanitzacions existents.

Ibáñez ha plantejat molts dubtes sobre les intencions de Benissa Golf perquè no creu que “se’n vagen cap a casa” després de la inversió realitzada fins al dia d’avui. Hi ha comentaris que afirmen que la mercantil domina ja més de dos milions de metres quadrats i s’estan fent topografies de terrenys. “S’estan pagant parcel·les a 35 euros el metre quadrat quan abans es donaven 7 euros. Per què fan tot això si han parat el projecte?”, comenta el portaveu de la Coordinadora. “Aquest assumpte encara no ha acabat”, afegeix, “i per això sol·licitem una garantia real en forma de modificació del PGOU”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?