Natura

Alerten de “requalificacions especulatives”

Els membres del col·lectiu El Runar es van reunir el passat cap de setmana per a analitzar l’anunci del macroprojecte dels 4.700 habitatges i els dos camps de golf. En aquest sentit, els ecologistes van mostrar la seua “oposició a la proposta” que van titllar “d’especulativa i de requalificació urbanística” per les “greus conseqüències que comporta per al creixement del municipi”.

Segons els conservacionistes, el pla presentat per la mercantil Benissa Golf SL constitueix una agressió a la filosofia del PGOU vigent i altera el model de desenvolupament que ha estat consensuat pels partits polítics i per la ciutadania.

Així les coses, “si s’aprova el projecte s’estaria iniciant un procés arbitrari i no regulat d’expansió desordenada del municipi, que en qualsevol moment una gran empresa immobiliària pot presentar una proposta urbanística en qualsevol terreny agrícola de Benissa” el que “no garanteix l’estabilitat de la propietat agrícola”. Els ecologistes es van preguntar “de quina manera pretén garantir l’ajuntament el proveïment d’aigua de tota la població” així com “assegurar la cobertura sanitària, si actualment ja és deficitària” a més de “l’educació” i la “seguretat ciutadana”. Finalment, des del Runar es va alertar que “el PGOU pot ser modificat arbitràriament per a aprovar requalificacions especulatives del sòl agrícola que només beneficia grans empreses”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?