General

40 estudiants de l’IES Josep Iborra acudeixen a la manifestació contra la LOE a Gandia

Més de 300 estudiants de diferents instituts de les comarques de la Marina i la Safor es van congregar enfront de la seu del PSPV de Gandia per a protestar contra la Llei Orgànica d’Educació (LOE) i contra l’Espai d’Ensenyament Superior (EEES). La Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) va organitzar la manifestació, igual que ho va fer en altres municipis com València, Castelló, Alacant, Vinaròs o Xàtiva.

Una vintena d’agents, entre membres de la policia nacional, antidisturbis, efectius locals i de tràfic, van estar controlant la concentració en tot moment. Els propis manifestants van titllar aquesta presència policial de “desmesurada”.

“Nosaltres hem vingut de manera molt pacífica a protestar contra una llei que vam considerar que no és de qualitat”, va assenyalar David Prats, un dels organitzadors.

L’acte reivindicatiu es va desenvolupar d’una manera cívica. A partir de les dotze del migdia van arribar alumnes de diferents centres de secundària de municipis com Xàbia, Pedreguer, Pego, Gata, Dénia, Gandia, Benissa, Oliva, Vilallonga i Tavernes de la Valldigna.

Un gran nombre de joves de secundària de la Safor s’adheriren a la vaga en defensa de la “universitat pública” davant les recents amenaces del nou esborrany de la LOU i la convergència universitària europea, en el marc del procés de Bolonya.

Pancartes, xiulades i fins i tot música a ritme de dolçaina i tabalet van acompanyar els joves, que consideren que la nova llei “amaga (darrere del pretext de donar qualitat a l’ensenyament en l’educació) la privatització, la segregació entre els estudiants, l’elitisme o l’autoritarisme”.

Els estudiants també rebutgen l’opció de presència dels representants del món empresarial dins dels consells escolars dels centres de formació professional, ja que “marcaria la mercantilització d’aquesta branca”.

Tampoc protegeixen l’enduriment de la selectivitat i la continuació dels acords amb el Vaticà, “que dilueixen la possibilitat de construir una escola laica i aconfessional”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?