General

Benissa organitza una manifestació i demana que la lidere el PP

Unes 200 persones van abarrotar el saló d’actes de la seu universitària de Benissa dijous passat a la vesprada per a presenciar la presentació de la Plataforma per la protecció del patrimoni agrícola. Un dels primers actes de la nova coordinadora serà la convocatòria d’una manifestació per al dissabte 4 de juny.

El col·lectiu està integrat pels tres grups de l’oposició, El Runar i propietaris afectats per l’àmbit d’actuació del macroprojecte de Benissa Golf SL que ha estat retirat “de forma provisional” i que preveia la construcció de 4.700 habitatges i dos camps de golf en 3,6 milions de metres quadrats. En l’acte, el portaveu de la plataforma, Àngel Ibáñez, va fer esment que “el PP ha estat convidat a participar encara que no ha contestat”. En aquest moment, va respondre des de la primera fila el regidor popular Miquel Cabrera que va assenyalar que “estem ací, el batle m’ha dit que no podia vindre” i va afegir que “quan arribe el moment estudiarem si ens adherim”.

A pesar que no estava present el batle, Juan Bautista Roselló, es va convertir en el protagonista de la presentació oficial de la plataforma. Així, molts dels veïns que van intervenir es van felicitar pel rebuig del batle al projecte de Benissa Golf SL. En aquest sentit, un dels assistents va advertir a la resta del públic que “ningú ha de sentir-se perdedor, hem d’estar units i que ningú diga res en contra del batle”. Seguidament el regidor del PP va manifestar que “cal donar un vot de confiança al batle perquè ha dit que no es farà mentre governe aquesta corporació” si bé a continuació va afegir que “ja que s’ha retirat el pla, demane que es recapacite sobre la manifestació”.

Un comentari que va provocar una remor de malestar en el públic que va ser interromput amb la intervenció d’un veí que va dir: “ja que el batle està en contra del projecte del golf que encapçale ell la manifestació”. El suggeriment va ser rebre el suport per aplaudiments dels assistents. A més, el portaveu del nou col·lectiu li va respondre a Cabrera que “la manifestació no és contra el PP, no és contra ningú sinó que és per Benissa, pel patrimoni”.

Va actuar com a representant dels propietaris afectats pel pla Francesc Blas que va llegir el manifest de la coordinadora i va subratllar que “la magnitud de la proposta està clarament fora de proporció més encara si tenim en compte la joventut del PGOU”, aprovat el 2003.

Escoles a l’autopista

Així mateix, des de la plataforma van assenyalar que el projecte “planteja greus incongruències en l’ordenació interna del sector, deixant el sòl dotacional i zones verdes en àrees perimetrals” i citen l’exemple que “fins a les zones d’ús escolar, administratiu i institucional estan situades en l’àrea d’afecció de l’autopista i en la zona on existeixen restes arqueològiques”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?