General

AUN insta a Blasco a querellar-se contra el batles que deixaren contruir en sòl rústic

L’associació Abusos Urbanístics No va eixir al pas de l’informe que prepara la Conselleria de Territori i Habitatge en què s’acusa els propietaris estrangers i espanyols afectats per la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU) d’haver construït en sòl rústic a l’empara d’una legislació permissiva ocupant, a més, parcel·les on no existeix cap tipus d’infraestructura de sanejament i d’esgotar el territori valencià.

Referent a això, el col·lectiu Abusos Urbanístics No insta “a mig camí entre la indignació i la rialla” al conseller de Territori, Rafael Blasco, que “entaule immediatament querelles per prevaricació” contra diverses autoritats i professionals entre els quals se cita a “tots i cadascun dels batles i regidors d’urbanisme que han legalitzat construccions en zona rústica que en el seu moment van ser legals”. Així mateix, també demana que presente les corresponents querelles contra “tots i cadascun dels diputats que van votar la llei segons la qual era legal construir en un terreny rústic de més de 10.000 metres quadrats”.

Un altre dels sectors sobre els quals Abusos Urbanístics No -organització que engloba a prop de 30.000 afectats pels suposats abusos comesos a l’empara de la LRAU en el territori valencià- considera que el conseller de Territori i Habitatge el que hauria d’interposar és una querella als professionals de la inscripció de la propietat i les immobiliàries. En aquest sentit els conservacionistes també citen a “tots i cadascun dels notaris, registradors de la propietat, taxadors, bancs i agències immobiliàries” ja que segons AUN “han intervingut en les successives compravendes d’aquests béns immobles la il·legalitat dels quals acaba de descobrir el conseller Blasco”, comenten irònicament.

Observacions de l’informe

Les observacions formulades per l’informe sobre el que s’aboquen les crítiques d’Abusos Urbanístics No formen part de l’esborrany de conclusions, que una vegada prenga forma de document, s’enviarà al Parlament Europeu. El document neix com a resposta de la Generalitat Valenciana a altre presentat davant el Comitè de Peticions del mateix Parlament Europeu pels eurodiputatts que van visitar el territori valencià en la primavera de 2004 i on es van mostrar profundamet impressionats per la pressió urbanística a què està sotmesa la costa valenciana.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?