Natura

Blasco diu que la investigació de l’incendi de Benissa conclou que va ser intencionat

El conseller de Territori i Vivenda, Rafael Blasco, ha afirmat que la investigació sobre l’incendi que va afectar este estiu a les poblacions de Benissa, Llíber i Xaló ha conclòs que va ser intencionat, igual que altres 97 focs en la Comunitat durant el present any.
Blasco va comparéixer en la sessió de control al Consell en les Corts a petició de l’Entesa, que volia conéixer quins avanços s’han produït en el descobriment de les causes dels incendis forestals del passat estiu.
El conseller va citar l’informe del grup d’investigació d’incendis forestals en el que s’afirma que a pesar que determinades persones i mitjans de comunicació posen en dubte la intencionalitat del sinistre, pel fet que un dels focus apareguera en un xicotet abocador il·legal de desperdicis domèstics diversos, es descarta la possible imprudència.
Segons el parer dels investigadors l’existència de dos focus, molt pròxims en l’espai i seguits en el temps, i el fet que estos dos estigueren localitzats en sengles barrancs, que van actuar com a autèntiques ximeneres, que van afavorir la propagació de les flames muntanya dalt, ratifica que el foc va ser intencionat.
Blasco va informar així mateix que en estos moments, amb dades provisionals, ja que encara hi ha 78 incendis en curs d’investigació, durant el present any els ocasionats per rajos van ser 79, els intencionats 97, els que es van produir com a conseqüència de negligències 110 i els provocats per altres causes 14.
El diputat de l’Entesa Carles Arnal va apuntar que les hectàrees cremades en els últims temps són semblants a les dels anys 70 i 80, la qual cosa es podria reduir amb una major inversió.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?