Esports

L’Estrella Damm s’enfronta a una borrasca

Condicions dures a bord de l'Estrella Damm. Copyright Estrella Damm Sailing Team
Condicions dures a bord de l'Estrella Damm

Mentre segueixen lluitant en les posicions de podi de la Barcelona World Race, Alex Pella i Pepe Ribes afronten ara un repte crucial, passar la borrasca que s’acosta conservant el vaixell i el seu estat físic en les millors condicions per afrontar les 13.500 milles que queden per l’arribada a Barcelona. “Se atormenta mi vecina!”, feia broma aquesta matinada Pepe Ribes al seu twitter.

El patró de Benissa (Alacant) afirmava que les pròximes 24 hores són crítiques. “Una tempesta de 50 nusos ens passarà per damunt. A veure com la passem sense trencar el vaixell “, advertia.

En la mateixa línia s’expressava el seu company Alex Pella aquest matí: “Tenim la borrasca quasi damunt. L’objectiu ara és passar sense trencar ni fer-nos mal. Tindrem uns 40-45 nusos amb ratxes de 50 i és important no trencar res, perquè no portem ni mitja regata i no ens podem arriscar. Ara mateix ens preocupa menys la competició que passar aquesta situació sense danys. Crec que seran unes dotze hores prou dures “.

Per a salvaguardar el material és fonamental reduir la superfície de vela, com explicava Pella: “Anem amb la trinqueta i l’A5 (spinnaker petit), però anem a arriar l’A5. El vent ara és de 30 nusos “.

Encara que l’atenció ara se centra a passar la tempesta el millor possible, l’Estrella Damm no perd pistonada davant del Mapfre, segon classificat, i augmenta el seu avantatge enfront del quart, el francès Groupe Bel. Després d’una jornada en què han perdut milles per una major velocitat dels bascos Iker Martínez i Xavi Fernández, ara l’avantatge s’ha estabilitzat al voltant de les 66 milles en els dos últims informes de posicions. En l’última hora fins i tot l’Estrella Damm ha fet una mitjana 18 nusos, dos més que el Mapfre.

“El Mapfre s’ha escapat una mica perquè estava millor col·locat al final de la barrera australiana, així de simple”, explicava un sempre esportiu Pella.

El català relatava que en les últimes hores Ribes i ell han tingut una mica de treball extra: “Hem hagut de fer una mica de bricolatge. Res greu però entretingut. Per exemple la bomba del motor no xuclava aigua i s’escalfava i l’hem haguda de canviar. Ara va perfecte “.

Classificació provisional Barcelona World Race, 11 febrer 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 454,4 milles del líder
3. Estrella Damm, a 520,3 milles del líder
4. Groupe Bel, a 798,9 milles del líder
5. Renault Z.E., a 1.197,7 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata

A continuació deixem un vídeo publicat per L’Estrella Damm Sailing Team al seu canal youtube en què Pepe Ribes parla amb la seua dona i el seu fill de 2 mesos per videoconferència.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kY1v94zRlzc”>http://www.youtube.com/watch?v=kY1v94zRlzc[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?