Esports

L’Estrella Damm es manté fort en tercera posició

L'Estrella Damm. Copyright Jorge Andreu / Barcelona World Race
L'Estrella Damm

L’Estrella Damm del Pepe Ribes i l’Alex Pella segueix mantenint-se fort en la tercera plaça de la classificació general de la Barcelona World Race. En les últimes 24 hores ha augmentat lleugerament (d’11 a 15 milles) la distància front al Mirabaud, amb el qual manté una lluita cos a cos des de les primeres jornades de la Barcelona World Race. El primer barco espanyol de la flota negociarà en les pròximes hores l’aproximació a les illes de Cap Verd, principal escull en les d’altra banda òptimes condicions d’alisis de més de vint nusos del nord-est.

No obstant això, els líders de la flota, Virbac-Paprec 3 i Foncia, gaudeixen d’un vent encara més establert i constant, cosa que els ha permès augmentar distàncies davant del barco de Pella i Ribes, a l’espera d’afrontar les calmes equatorials. Darrere de l’Estrella Damm i el Mirabaud, el grup liderat per Mapfre avança a bon ritme unes vuitanta milles enrere.

En l’Estrella Damm, després d’un magnífic diumenge en què van afermar la seua posició davant els seus perseguidors, la nit, coses de la vela oceànica, ha estat una mica més complicada: “Hem tingut un dia molt bo d’alisis (20-25 nusos). Però en arribar la nit vam canviar l’A6 (un tipus de spinnaker, vela de proa de gran superfície) i gairebé perdem la vela a l’aigua “, explicava Pepe Ribes aquesta matinada des d’un correu escrit a bord.

“Ara estem intentant recuperar-nos del sobreesforç i de les milles perdudes, encara tenim el problema de per on deixar Cap Verd …”, comentava el patró de Benissa (Alacant).

No obstant això, aquest matí Ribes es mostrava més optimista: “Hui toca recuperar el ritme. Ara sembla que podrem passar totes les illes de Cap Verd per babord, que és l’ideal. Tenim vent d’entre 27 i 30 nusos del 60 (NE) i anem a un rumb 205 (SW) a 17 nusos de velocitat de barco “, explicava.

Ribes no ocultava el seu cansament però era positiu: “Estem cansats perquè hem estat tota la nit molt ocupats. L’spi va estar gairebé vint minuts a l’aigua però el vam poder salvar. No obstant això, en les posicions veiem que hem guanyat 10 milles respecte al Mirabaud, encara que des més enrere s’apropa el Mapfre “, concloïa Ribes.

Classificació provisional Barcelona World Race, 10 gener 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana)

1. Virbac-Paprec 3
2. Foncia, a 40,4 milles del líder
3. Estrella Damm, a 206,2 milles del líder
4. Mirabaud, a 221,4 milles del líder
5. Mapfre, a 292,5 milles del líder

… Fins a 14 participants


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?