Esports

L’Estrella Damm es dirigeix rumb a Gibraltar i rep una visita al seu pas per Benissa

L'Estrella Damm rumb a Gibraltar durant la Barcelona World Race
L'Estrella Damm rumb a Gibraltar

Els líders de la Barcelona World Race s’aproximen al Cap de Gata per entrar al mar d’Alborà rumb a l’Estret de Gibraltar, primer punt de pas important de la volta al món a dos sense escales. Quan queden unes 230 milles per arribar als voltants del Penyal, el barco català Estrella Damm dels patrons Alex Pella i Pepe Ribes segueix en el grup capdavanter on les distàncies són mínimes i els vaixells encara es tenen a la vista entre ells: “Veiem per la proa el Groupe Bel, i a sobrevent per estribord el Président. A popa tenim el Mirabaud “, va explicar Pella aquest matí.

El patró barceloní va comentar la situació a bord en aquestes dues primeres jornades de competició després de l’eixida de Barcelona el migdia del 31 de desembre: “Estem molt bé. Són unes condicions boníssimes per començar la regata. Ara mateix el vent és perfecte, amb uns quinze nusos del 300 (Nord-oest), així que anem de través amb la major i el gènova, a uns dotze nusos de velocitat de vaixell. Hem arrencat! ”

L’Estrella Damm navega en sisé lloc segons l’informe de posicions de les 10 del matí, teòricament a 19 milles del líder Foncia, de Michel Desjoyeaux i François Gabart. “Els de davant han marxat una mica però encara estem a prop”, va afirmar un Alex Pella animat i en plena forma. “Pepe i jo estem perfectament”, ha prosseguit, “excepte els moments de més treball per canvis de veles, estem seguint bé el ritme de guàrdies, així que estem descansant bé, sobretot la passada nit, la qual cosa és bona perquè aquesta nit serà complicada amb poc vent “.

Una agradable visita

Pepe Ribes a bord de l'Estrella Damm durant la Barcelona World Race
Pepe Ribes a bord del barco

Els patrons de l’Estrella Damm van viure ahir per la vesprada un moment agradable quan navegaven a unes dotze milles de la costa de Calp. Es tractava d’uns amics del patró de Benissa Pepe Ribes: “Ahir per la nit vam passar per la costa alacantina que tant coneixem Pepe i jo”, va explicar Pella. “Tot i que es feia de nit i no estàvem gaire prop de la costa, un amic de Pepe es va acostar amb una llanxa ràpida a saludar-nos! “, va relatar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?