Esports

Cap d’Any mogut per l’Estrella Damm als llocs capdavanters

Pepe Ribes s'acomiada del seu rival i amic Xabi Fernández davant la mirada de l’Alex Pella.
Pepe Ribes s'acomiada de Xabi Fernández

Les primeres 24 hores de la Barcelona World Race, entre el migdia del 31 de desembre i l’1 de gener van ser veritablement competides enmig de l’escàs vent que va regnar durant la nit de Cap d’Any, i que va obligar els patrons a esforçar-se al màxim mentre a terra se celebrava l’any nou.

L’Estrella Damm de l’Alex Pella i el Pepe Ribes es va situar en els primers llocs durant aquesta primera jornada de la volta al món a vela a dos, sense escales i sense assistències. Aquest grup davanter de set vaixells es mou en una forquilla de set milles nàutiques, obrint-se després un altre buit de set milles fins al següent classificat.

En l’informe de posicions de les 15.00 el barco català figurava en sisè lloc de la flota, liderada pel Président de Jean Le Cam i Bruno García. L’Estrella Damm i la resta del grup de davant navegaven a uns vuit nusos a l’alçada del Cap de la Nau, a Alacant, aproximant-se per tant a la Benissa natal del Pepe Ribes, una costa que també l’Alex Pella coneix a la perfecció. En connexió telefònica, Ribes va explicar aquest matí: “Ha estat una nit moguda, perquè vam sortir amb vent establert però després vam entrar en una zona de transició i ens hem re-agrupat tots una altra vegada. Està sent un bon inici de regata per tenir una bona aclimatació al barco. Tots els barcos de davant anem molt semblants en velocitat, perquè després de més de 20 hores seguim tenint contacte visual “.

El patró vaticinava una navegació complicada pel que queda de Mare Nostrum fins a Gibraltar: “Sembla que la Mediterrània serà fidel a la seua fama, és a dir, que hi haurà molt poc de vent i caldrà estar atent als núvols, a les petites rolades (canvis de direcció i intensitat del vent), i sobretot intentar mantindre el contacte amb la flota i no allunyar-s’hi gaire, perquè no s’escape ningú “, va concloure Ribes.

Recordant l’eixida d’ahir de Barcelona com a vaixell local, Ribes va destacar: “Va ser molt emocionant el comiat al pantalà i després veure a tota la gent que hi havia a la platja”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?