Esports

Comença la Barcelona World Race

Pepe Ribes i Alex Pella s'acomiaden de Barcelona.
Pepe Ribes i Alex Pella s'acomiaden de Barcelona

La Barcelona World Race ha començat com estava previst a les 13.00h de hui. L’Estrella Damm de l’Alex Pella i el Pepe Ribes, una de les principals bases nacionals en la volta al món a dos sense escales i sense assistències, es va posicionar en la meitat de la línia de partida al costat d’un dels favorits internacionals, el Virbac Paprec 3 de Jean Pierre Dick i Loïck Peyron.

Entre l’Estrella Damm, els seus tretze rivals i els més de quatre-cents barcos d’espectadors i les milers de persones apostades a les platges de la Barceloneta, van encendre un dia que havia començat gris i plujós. L’emoció del tret inicial va ser precedida dels emotius comiats al pantalà de la flota, on es van reunir les famílies i amics dels patrons.

Un visiblement emocionat Pepe Ribes s’abraçava als seus pares i va estar especialment atent amb la seua esposa i fill nounat, el seu principal motiu per acabar la circumnavegació en el menor temps possible. El barceloní Alex Pella, sempre somrient, estava entusiasmat amb els seus pares, germans, nebots i núvia. “Això és molt emocionant”, afirmava. “Hem treballat molt per estar ací i per això aquest moment és molt especial”.

Alex Pella, Custo Dalmau i Pepe Ribes a bord de l'Estrella Damm
Els patrons amb Custo Dalmau

Pella i Ribes també van tindre l’oportunitat d’acomiadar-se de Custo Dalmau. El dissenyador, responsable del grafisme de les veles de l’embarcació, es va acostar al port per desitjar sort als patrons.

Després de deixar el pantalà, la següent fita per l’Estrella Damm i la resta de la flota va ser el lliurament de l’Amarra de Barcelona al batle Jordi Hereu, símbol que recuperaran a la seua tornada a la Ciutat Comtal. Després de la desfilada davant la façana marítima de la ciutat, els barcos es van preparar per a l’eixida, que es va donar puntualment amb un lleuger vent del NE.

El primer repte de l’Estrella Damm en aquesta volta al món és la baixada de 438 milles fins a Gibraltar, on es disputa el primer dels premis de velocitat de la Barcelona World Race, el Trofeu de la Mediterrània Nord-Sud. El primer vaixell en creuar l’Estret es farà amb aquesta primera injecció de moral. Per arribar-hi ben posicionat l’Estrella Damm haurà de lidiar amb les sempre impredictibles condicions de la Mediterrània, que, com afirma el Pepe Ribes, “tenen part de loteria i part d’encert en la tàctica”. Sort i molt d’encert és el que necessitaran l’Estrella Damm i els seus contendents per tornar a Barcelona en bona posició després de 25.000 milles de navegació al voltant del món.

En el primer informe de posicions de la regata, publicat a les 17.00 hora peninsular espanyola, l’Estrella Damm estava en quarta posició (després de Groupe Bel, Président i Virbac Paprec 3) i era el primer vaixell plenament espanyol de la flota.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?