Esports

Pepe Ribes torna a estar preparat per a afrontar la Barcelona World Race

L'estrella Damm
L'estrella Damm

L’Imoca Open 60 “Estrella Damm” d’Alex Pella i Pepe Ribes ha emprès la tornada a Barcelona després d’una setmana d’entrenaments a Sanxenxo que ambdós regatistes han qualificat com a “perfecte”. Després de més de 30.000 milles navegades, aquestes han estat les últimes proves d’altura abans de prendre l’eixida de la Barcelona World Race el proper 31 de desembre. “Hem pogut navegar amb condicions fortes d’ona, mar i vent, per la qual cosa ens ha vingut molt bé vindre a Galícia”, ha comentat Pella.

“L’entrenament ens ha permés provar les noves veles i els sistemes de càrrega de bateries, així com tota l’electrònica”, explica per la seua banda Ribes. Com destacava el patró de Benissa (Alacant), s’ha realitzat, entre d’altres, una tasca crucial de cara a preparar la Barcelona World Race: ajustar la informació de l’ordinador de bord als rendiments reals del vaixell amb les seues noves veles, quilla, etc. D’aquesta manera, les rutes òptimes i configuracions de veles per a les diferents condicions es poden afinar al màxim.

Han sigut cinc dies de navegació amb les veles noves en què Ribes i Pella han pogut comprovar que l’Estrella Damm està en plena forma. “Només ens queda el regust d’haver entrenat encara més dies en aquestes condicions, però ara queda la tornada a Barcelona, que serà igualment important”, matisa Pella.

“Estem molt contents amb el treball i també perquè feia temps que no navegàvem Pepe i jo sols”, explica el català. “Venint cap a Sanxenxo vam tindre vents de proa d’entre 35 i 40 nusos. Ara en la tornada esperem tindre l’oportunitat de navegar en portants i travessos amb un sud-oest fort, i a ritme de regata amb el sistema de guàrdies. Volem anar fort i estrènyer el vaixell però amb consciència. És important conservar el material. Estic molt content que puguem navegar uns altres cinc dies mà a mà”, conclou el patró barceloní.

A la seua arribada a Barcelona, prevista a la fi d’aquesta setmana, “l’Estrella Damm” serà tret de l’aigua per realitzar les últimes tasques de manteniment abans de reunir-se amb la resta de la flota al Moll de la Fusta de Barcelona. Els patrons Ribes i Pella continuaran el seu programa de condicionament físic i tècnic per a l’aventura que porten anys preparant: la volta al món a dos, sense assistències i sense escales, la Barcelona World Race.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda a elperiodiconautico.com el 15 de novembre de 2010.


Comentaris a la notícia

Xavi Ivars

Endavant, Pepe ;)


Voleu deixar un comentari a la notícia?