Esports

Els Reis portaran sud a l’Estrella Damm

L'Estrella Damm rumb a Gibraltar durant la Barcelona World Race
L'Estrella Damm

El dia de Reis ha portat bones notícies a la flota de la Barcelona World Race. Per fi tots els vaixells es troben a l’Atlàntic. Entre els quatre destacats que van abandonar la Mediterrània en la nit del tres al quatre de gener, el primer vaixell espanyol, l’Estrella Damm, ha tingut una singladura molt positiva. Els patrons Alex Pella i Pepe Ribes han guanyat Oest respecte al seu més directe rival, el Mirabaud de Dominique Wavre i Michelle Paret, i han retallat distància amb els dos vaixells francesos al capdavant, el Virbac-Paprec 3 i el Foncia.

Dels quatre escapats, l’Estrella Damm és el que més distància ha recorregut a bon rumb en les últimes 24 hores, 118 milles, a una velocitat mitjana de gairebé cinc nusos, davant els tres del líder, el Virbac-Paprec 3 de Jean Pierre Dick i Loïck Peyron, que navega a unes 50 milles al nord de Madeira. Aquestes bones dades han elevat la moral dels patrons, que veuen recompensat l’esforç de dies enrere a l’eixida de l’Estret de Gibraltar.

En un correu electrònic des de l’Estrella Damm enviat aquesta matinada, el Pepe Ribes explicava que els ànims a bord estaven alts després d’un dia sencer cenyint (navegant en contra de la direcció del vent), i detallava les condicions de navegació: “No hi ha gaires canvis en l’Estrella Damm les últimes 24 hores: passem de cenyida amb poc vent a cenyida amb 22 nusos ara amb solent (vela de proa) i un ris “, explicava. “La mar ha anat pujant i ara és una mica incòmoda, ja que no es correspon amb el vent que tenim”, prosseguia. “Tot va bé a bord. El barco és molt dòcil en aquestes condicions. Crec que és l’únic barco amb què m’agrada anar de cenyida “, afirmava el patró de Benissa (Alacant).

Ribes es mostrava confiat que aquest dia el vent els dirigisca més al seu objectiu, buscar els alisis per navegar amb vent de popa en aigües tropicals: “Avui esperem el front i la rolada (canvi de direcció del vent) que ens farà virar i mirar una mica més cap al sud, que és on volem anar, i gaudir d’uns dies d’alisis, espí (vela de proa de gran superfície per a vents portants) i estiuet ”

Una setmana a la mar, uns Reis especials

El patró recordava que es complirà una setmana de l’eixida de la Barcelona World Race, i reconeixia que se li ha fet curta: “En unes hores es complirà una setmana des que li vam tornar les amarres al batle de Barcelona, però el temps ací ha passat molt ràpid “, comentava.

A bord de l’Estrella Damm, Ribes va tindre un record emotiu per al seu fill nounat: “En aquesta nit tan especial els Reis Mags passaran per les cases. A mi ja em van deixar el regal fa un mes i dos dies … el millor de la meua vida”.

Classificació provisional Barcelona World Race, 6 gener 2011 09:00 GMT (10.00 hora catalana)

1. Virbac-Paprec 3

2. Foncia, a 28 milles del líder

3. Mirabaud, a 75 milles del líder

4. Estrella Damm, a 91 milles del líder

5. Mapfre, a 143 milles del líder

… Fins a 14 participants


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?