Esports

L’Estrella Damm acaricia el segon lloc de la Barcelona World Race

Alex Pella i Pepe Ribes, en bona forma a bord de l'Estrella Damm. Copyright Estrella Damm Sailing Team
Alex Pella i Pepe Ribes, en bona forma a bord de l'Estrella Damm

El match race entre Mapfre i Estrella Damm, a unes 300 milles de passar el Cap Leeuwin al sud-oest d’Austràlia i després de 40 dies del començament de la regata, s’ha posat al roig viu. El vaixell de Pepe Ribes i Alex Pella està llançant seriosos atacs per arrabassar el segon lloc de la Barcelona World Race al duo basc format per Iker Martínez i Xabi Fernández, que no obstant això no ho estan posant gens fàcil als seus rivals. Poc més de dotze milles separen tots dos vaixells, que embrancats en aquest apassionant duel al nord de la barrera australiana, han aconseguit a més retallar la distància amb el líder, el francès Virbac-Paprec 3 de Jean Pierre Dick i Loïck Peyron, que està ara a menys de sis-centes milles.

Aprofitant al màxim la velocitat de l’Estrella Damm amb vents de través i portants, els seus patrons han aconseguit millorar la seua millor singladura fins ara i han recorregut 471 milles en 24 hores (entre les 10 de dimarts i dimecres), 138 més que el líder i 55 més que el Mapfre. Això significa una mitjana de 17,8 nusos, que li ha permès a més posar “mar pel mig” davant del Groupe Bel, quart classificat.

Aquest dimecres de matí, un animat i satisfet Alex Pella explicava la bona situació a bord de l’Estrella Damm: “Nosaltres hem trabujat abans que Mapfre. Hem retallat bastant. La veritat és que portem un pas de l’Índic que anem súper ràpids. Fa quasi quatre dies que anem amb bon vent de popa i través en la bona direcció per menjar milles. A més, vam estar gairebé tres dies barallant amb Groupe Bel i ara veiem que anem estirant “.

Molt a celebrar, però molt per fer

Però tot i que la competició és intensa, Pella i Ribes se centren més en el seu propi rendiment que en la posició a la taula, i encara que satisfets amb els resultats, són conscients que queda molt per fer: “Seria bonic posar-nos segons però no hem fet ni mitja regata i cal tocar de peus a terra. El que és molt important és que ens trobem bé i el vaixell també i estem menjant i descansant bé per poder seguir endavant. Nosaltres anem fent la nostra feina i de moment va perfecte. Pepe porta el vaixell molt bé i jo també gaudisc molt en les meues guàrdies. Que dure! “, desitjava Pella. El patró barceloní destil·lava bon humor: “Estem molt il·lusionats. Anem tercers i el vaixell està responent molt bé. Haguérem signat creuar Cap Leeuwin en aquesta situació. Aviat, en passar la longitud del cap, tindrem una nova ocasió per brindar amb cerveses, que ara estaran més fresquetes! “, en referència al fred que fa a les latituds en què es troba l’Estrella Damm.

Pella acabava analitzant les condicions per a les pròximes hores i dies: “Crec que passarem bastant ràpid la barrera australiana. Després ens ve un front amb una borrasca, que potser siga el vent més fort fins ara, però això serà en dos o tres dies. De moment el pas de la barrera crec que serà molt net. L’onada és gran i creuada. Abans teníem el vent d’aleta i l’onada de popa i ara el vent en popa i l’onada d’aleta. Fa poc el temps estava tapat i gris i ha plogut una mica, però ara s’ha aclarit i fa un dia preciós d’Índic “.

Classificació provisional Barcelona World Race, 9 febrer 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 583,6 milles del líder
3. Estrella Damm, a 596,2 milles del líder
4. Groupe Bel, a 766,8 milles del líder
5. Renault Z.E., a 1.071,7 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?