Esports

Pepe Ribes i Alex Pella són líders a la Barcelona World Race

L'Estrella Damm, líder de la Barcelona World Race
L'Estrella Damm, líder de la Barcelona World Race

L’Estrella Damm d’Alex Pella i Pepe Ribes s’ha posat líder de la Barcelona World Race, volta al món a vela a dos, sense escales i sense assistències. Al voltant de les 15.45 hora catalana, el barco català, que navegava a unes 150 milles al sud-est de l’illa brasilera de Fernando de Noronha, va avançar en la classificació el Virbac-Paprec 3, que s’ha degut desviar cap al Brasil per efectuar reparacions, igual que el Foncia, fins hui segon classificat. D’aquesta manera, l’Estrella Damm Sailing Team es converteix en el primer equip íntegrament espanyol que lidera una regata de volta al món de la classe IMOCA Open 60.

“Estem bastant ben col·locats, més a sobrevent que el Mapfre, i Foncia i Virbac-Paprec 3 paren. A nivell de classificació és perfecte, però queda l’entrada a l’Atlàntic Sud que pot ser molt complicada “, explicava un serè Alex Pella.

“Ni m’imaginava que a hores d’ara podríem estar en tan bona posició. És més difícil navegar davant, però millor que darrere. No és la manera com ens agradaria arribar a aquest lloc, però per descomptat caldrà defensar-lo “, prosseguia.

Jan Santana, director de l’equip, coincidia amb l’Alex Pella: “No podem alegrar-nos que els nostres rivals hagen de parar a fer reparacions. És més, ho lamentem. No cal oblidar que aquestes coses formen part de la regata i li pot passar a qualsevol en qualsevol moment. Però, una vegada en primera posició, òbviament els patrons van a defensar-la coste el que coste, però sense perdre mai de vista la seguretat del barco i de la tripulació. De moment, l’Alex i el Pepe estan fent una navegació molt bona i responsable “.

“Ara estem en condicions d’alisis del SE, de 17 nusos, fent 12 nusos de velocitat de barco, amb un rumb de 195”, explicava Pella aquest matí. “Anem molt bé. L’onada és còmoda amb el vaixell carregat i no necessitem fer molts canvis de veles. És una situació molt còmoda per poder descansar i menjar bé “, concloïa el patró barceloní.

Un bloc inspirat enmig de la nit

Pepe Ribes va enviar la passada matinada una bitàcola magnífica, explicant la manera de navegar als Doldrums (calmes equatorials), i el seu pas de l’equador el passat dijous:

“Hui crec que hem passat oficialment els Doldrums, però és que no hem tingut ni un minut de calma. Hem creuat sempre amb vent. Ahir va començar a entrar l’onada del SE però encara teníem vent del NE. Hui després de passar un ruixat prou gran ha entrat el vent del ESE, que és el que tenim ara amb una intensitat d’entre 12 i 14 nusos. Des que hem passat aquest xàfec, que era una mica el límit, sí que hem tingut més xàfecs que han portat més vent i alguna pluja. Tenim unes regles per als ruixats: si plou i està creixent, deixar-lo per estribord. Si es dissipa i deixa de ploure, intentar deixar-lo per babord. És clar que moltes vegades no tens elecció per l’angle en què estan o la velocitat. Hui, en comptes de posar-nos el vestit d’aigua, ens trèiem la roba, és que està fent molta calor ara mateix dins del barco, 30 graus”.

“Al matí hem creuat l’Equador però com cap dels dos som novells, Neptú no ha vingut a rebre’ns”, explicava Ribes en referència a les innocentades que es fan als que creuen l’equador per primera vegada. “Tot i així hem fet les nostres ofrenes al déu dels mars del sud …”

“I per primera vegada hem cridat al nostre “cap de colla”, Jan Santana, per dir-li com ens anava. Jan, com a bon pare que és, no estava preocupat. Ja se sap: “NO NEWS, GOOD NEWS” (si no hi ha notícies, són bones notícies). O vist des d’un altre punt de vista, com em deia mon pare: “si no crides, almenys sé que et falten diners …”, bromejava Ribes.

“Ja fa un parell de dies que tenim la vista en l’anticicló de Santa Helena, que és la nostra propera decisió tàctica important”, s’acomiadava el patró de Benissa des de la “Perla Vermella” com afectuosament crida l’Estrella Damm.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?