Esports

Pepe Ribes i Alex Pella passen les calmes equatorials

Alex Pella observa l'horitzó a la canya de l'Estrella Damm
Alex Pella observa l'horitzó a la canya de l'Estrella Damm

Els líders de la flota de la Barcelona World Race ja han creuat l’equador i naveguen en l’hemisferi sud. L’Estrella Damm d’Alex Pella i Pepe Ribes, primer barco espanyol de la classificació, que ha creuat prop de les 14.15 hora catalana, segueix afermant la tercera plaça, a unes cent milles del líder Virbac Paprec 3 de Jean Pierre Dick i Loïck Peyron, i amb unes 50 milles d’avantatge sobre el Mirabaud de Dominique Wavre i Michèle Paret.

Mig centenar de milles separen el vaixell català del segon classificat, el Foncia dels francesos Michel Desjoyeaux i François Gabart, que ja ha canviat el rumb cap a Recife (Brasil) per reparar el “crash-box” de proa (espècie de para-xocs). Aquesta circumstància podria permetre l’Estrella Damm retallar considerablement les distàncies i fins i tot enfilar-se al segon lloc de la classificació.

Superades les calmes equatorials, que gairebé no han estat tals perquè el vaixell de Ribes i Pella gairebé no ha baixat dels deu nusos, la propera incògnita estratègica és l’aproximació a l’anticicló de Santa Helena, a unes 2.000 milles al sud-est. Alex Pella considerava aquest matí en connexió telefònica que encara era aviat per prendre una decisió sobre si posar un rumb més directe o més al sud: “És una mica aviat per saber-ho, quan tot just passem l’equador”, afirmava el patró català.

Pella es mostrava molt satisfet del rendiment de l’Estrella Damm fins ara: “Estem molt contents. Cal tindre en compte que els que van davant són barcos nous amb tripulacions de molt nivell (…) només cal veure com de ràpids van”, afirmava. “Estem molt animats, i no hi ha dubte que la classificació ajuda”, reconeixia el patró barceloní. “De moment ens trobem còmodes amb el barco i amb la regata i això és primordial. Però també hem comès errors, i encara passaran moltes coses, així que és important conservar la calma per conservar la posició, sobretot tenint en compte que és una regata de cent dies”.

La baixada del vent i l’onada a l’equador ha permès als patrons de l’Estrella Damm descansar dels exigents dies d’alisis (vents constants d’entre 20 i 30 nusos en les zones intertropicals): “Estem bastant recuperats del cansament. Aquests dies estem seguint les guàrdies i descansant bé “, confirmava Pella.

Alegria en imatges

El bon ambient a bord quedava palès en l’últim vídeo enviat ahir a la nit des de l’Estrella Damm: “Això és increïble”, deia un feliç Pella a la canya. “Estem baixant fenomenal (…) tant de bo la resta de noranta dies de regata segueixi així. Els de davant van molt forts. El Foncia si para segurament l’enxamparem, però Jean Pierre (Dick) està navegant pel bon lloc i molt ràpid. Per darrere hi ha un bon paquet de vaixells amb Mapfre, Mirabaud, Neutrogena … una bona baralla “, concloïa el català.

També un Pepe Ribes en plena forma afirmava: “El ritme a bord s’ha relaxat una mica perquè hem passat de tindre uns 25-30 nusos durant quatre o cinc dies a tindre 15 nusos. M’he pogut afaitar i estem reparant els xicotets desperfectes que hem tingut “, explicava el patró de Benissa (Alacant). “Estem ben posicionats i el barco funciona al màxim. Estem descansant una altra vegada i no tenim problemes “, afirmava Ribes.

Classificació provisional Barcelona World Race, 13 gener 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana)

1. Virbac-Paprec 3
2. Foncia, a 49 milles del líder
3. Estrella Damm, a 101,1 milles del líder
4. Mirabaud, a 150 milles del líder
5. Mapfre, a 156,5 milles del líder
… Fins a 14 participants

Més vídeos a la secció multimèdia de la web de la Barcelona World Race.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?