Esports

Pepe Ribes i Àlex Pella són tercers en l’aproximació a l’Estret

Alex Pella i Pepe Ribes a la taula de cartes de l'Estrella Damm. Copyright Jean-Marie Liot / DPPI
Àlex Pella i Pepe Ribes en l'Estrella Damm

La difícil nit al mar d’Alboran, amb un vent molt impredictible, ha propiciat les primeres divergències pel que fa a l’estratègia dels participants per intentar seguir avançant cap a l’estret de Gibraltar. Uns han optat per mantindre’s prop de la costa espanyola, mentre que els que han arrumbat més cap a l’Àfrica han obtingut millors fruits, amb puntes de fins a 21 nusos de vent. Entre aquest grup hi ha el Estrella Damm dels patrons Alex Pella i Pepe Ribes, que ha escalat a la tercera plaça, seguint de prop el Foncia de Michel Desjoyeaux i François Gabart i el Virbac Paprec 3 de Jean Pierre Dick i Loïck Peyron. Així, l’Estrella Damm és el primer espanyol a la caça de tots dos barcos francesos, dos dels teòrics favorits en aquesta volta al món a dos sense escales.

Aquest matí, els patrons del barco català van mostrar el seu bon ànim en un programa radiofònic: “Ens va molt bé, perquè estem en el paquet de davant amb Foncia i Virbac Paprec 3. Estem en contacte amb dos dels qui partien com a favorits a priori. Està molt bé aquest inici. Comencem a escalfar per al que ens queda “, afirmava Alex Pella. El barceloní explicava la seua posició: “Estem travessant Màlaga, a unes 70 milles de l’Estret, amb molt poc de vent. Des de l’eixida hem tingut condicions típicament mediterrànies amb poc de vent i molt variable, intentant fer caminar el barco tot el que podem, i per tant fent molts canvis de veles “.

Aquests canvis de veles (sis durant la nit) no han fet però efecte en el cansament dels patrons de l’Estrella Damm. Ha estat no obstant una gastroenteritis que està creant algunes molèsties a Pepe Ribes: “La veritat és que estem bastant bé, però jo estic una mica cansat perquè he estat malalt. Les últimes trenta hores he tingut una gastroenteritis o alguna cosa així, i per això estic al cinquanta per cent, però llevat d’això crec que no estem excessivament cansats “, va explicar.

Pella va relatar un parell d’incidents que els han endarrerit una mica aquests primers dies, encara que reconeixia que no eren grans problemes: “Ahir vam enganxar un plàstic i ahir per la nit una xarxa que ens va obligar a fer marxa enrere per deixar-la anar de la quilla”, va explicar.

Per la seua banda, Pepe Ribes es va mostrar molt satisfet amb la progressió de l’Estrella Damm als primers compassos de la Barcelona World Race: “Per ara estem tenint una navegació fantàstica”, va afirmar. “Estem navegant molt bé amb un temps assolellat i poc vent, per això anem amb el codi zero (vela de gran superfície)”, va explicar el patró de Benissa (Alacant).

Ribes preveu un pas de l’Estret difícil: “Avui sembla que tindrem poc vent i molt de trànsit de mercants que caldrà sortejar, i el corrent en contra és de dos nusos”, ha detallat. “Amb poc vent, podem anar on el corrent ens porti”, va comentar, “així que serà un pas de l’Estret molt, molt complicat”.

L’arribada al meridià de Tarifa, que marca el final del tram mediterrani, es preveu durant aquesta matinada. Qui arribe primer es durà el Trofeu Mediterrani Nord-Sud, atorgat al vaixell més ràpid entre Barcelona i l’eixida del Mare Nostrum.

Un cop passat Gibraltar, a l’Estrella Damm li esperen nous reptes: “Després de l’Estret ens trobarem amb la primera borrasca, així que les coses canviaran molt aviat tant en la forma de navegar com en la vida a bord”, va predir Ribes.

Convivència plàcida

En aquestes primeres jornades de navegació en què s’han hagut de prendre les primeres decisions estratègiques importants, tots dos patrons han sabut estar d’acord: “De moment no tenim cap problema de convivència. Estem molt motivats per aquesta regata i això és el més important perquè tot vaja bé. En aquest any i mig de preparació hem estat més temps junts que amb les nostres parelles, així que sabem com dur-nos bé “, va fer broma Pepe Ribes.

Classificació provisional Barcelona World Race. 3 gener 2011, 09:00 UTC

1. Virbac Paprec 3

2. Foncia, a dues milles del primer

3. Estrella Damm, a 7 milles del primer

4. Neutrogena Fórmula Noruega, a 19 milles del primer

5. Mirabaud, a 33 milles del primer

… Fins a 14 participants


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?