Esports

L’Estrella Damm, tercer, retalla al líder i tria anar al sud

Alex Pella i Pepe Ribes a la taula de cartes de l'Estrella Damm. Copyright Jean-Marie Liot / DPPI
Àlex Pella i Pepe Ribes en l'Estrella Damm

L’Estrella Damm, tercer a la Barcelona World Race, ha aconseguit durant la nit retallar distàncies respecte al líder, el Virbac-Paprec 3 dels francesos Jean Pierre Dick i Loïck Peyron. El barco català, guiat per Alex Pella (RCN Barcelona) i Pepe Ribes (RCR Calp), ha fet una mitjana de gairebé 18 nusos en l’hora anterior a l’últim informe de posicions, i ha estat el que més distància a bon rumb (VMG: Velocity Made good) ha recorregut entre les classificacions de les 5 i les 10 del matí hora catalana, 79 milles, front a les 74 del Mapfre d’Iker Martínez i Xavi Fernández. En les últimes 24 hores l’Estrella Damm ha recorregut més milles que cap altre barco de la flota, 357, una més que el seu immediat perseguidor, el Groupe Bel dels gals Kito de Pavant i Sebastien Audigane.

La jornada de hui és crucial per al barco català, que està a unes 600 milles d’abandonar l’Atlàntic i endinsar-se al temible Índic Sud. En la seua recerca de les millors condicions de navegació, Pella i Ribes han optat per una tàctica audaç, dirigint-se més al sud que els seus rivals a la recerca de més vent, quan ja ha passat el primer punt de la porta de seguretat de l’Atlàntic, establerta per evitar els icebergs.

Pepe Ribes es va mostrar satisfet aquest matí amb el rendiment de l’Estrella Damm aquestes últimes jornades i va explicar la tàctica escollida per les properes hores: “Ara mateix tenim de 25 nusos del 280 (Oest-Nord-oest) i anem a rumb 80 (Est). No obstant això la nostra tàctica avui és anar més al sud on hi ha més vent. Sembla que som els únics que ho farem i que tots segueixen recte cap a l’Est. Davant nostre hi ha una zona de poc vent. Hi ha més pressió a baix. Però, quan aquesta zona de poc vent passi els de més al nord tindran millor angle que nosaltres. Tot i així, preferim no quedar-nos encalmats i tenir vent constant. És possible que ens separem 200 milles de nord a sud amb la resta. És un moment decisiu, però tots ho són. No estem pensant en els nostres rivals, sinó en navegar el millor possible i alhora anar amb compte, perquè estem fent trabujades amb 30 nusos, que no és gens fàcil “.

Classificació provisional Barcelona World Race, 27 gener 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 579,6 milles del líder
3. Estrella Damm, a 720,7 milles del líder
4. Groupe Bel, a 750 milles del líder
5. Renault Z.E., a 845,4 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?