Esports

L’Estrella Damm cavalca de nou i apunta al capdavant de la flota

Pepe Ribes mostra l'estat de les seues mans
Pepe Ribes mostra l'estat de les seues mans

L’Estrella Damm dels patrons Alex Pella i Pepe Ribes ha deixat enrere les calmes de l’anticicló de Santa Helena a l’Atlàntic Sud i ha recuperat el quart lloc davant del Groupe Bel de Kito de Pavant i Sebastien Audigane, amb qui estan protagonitzant un emocionant duel en les últimes jornades. Així, el barco català ha pogut iniciar de nou l’atac al grup capdavanter, format pel trio que va optar per una estratègia més al sud-oest a les rodalies de Sud-amèrica: Virbac Paprec 3, Foncia i Mapfre.

“Per fi hem eixit de l’anticicló de Santa Helena”, afirmava animat Pepe Ribes al seu e-mail matiner. Les calmes han sigut molt pesades per als patrons del barco català, que no obstant això han sabut conservar el lideratge del grup que defensaven. “No crec que anem a oblidar-nos-en en uns anys o fins i tot més”, prosseguia el patró de Benissa.

La velocitat durant la nit, amb mitjanes superiors als setze nusos, comença a donar els seus fruits i l’Estrella Damm s’ha llançat cap a la primera porta de seguretat, punt de pas obligatori abans del Cap de Bona Esperança (Sud-àfrica). “Naveguem de popa amb mitjanes molt altes. Per fi m’he posat les botes d’aigua de nou “, explicava Ribes.

“Aquest ha sigut un dia de contrastos des de la calma del matí fins als 30 nusos d’aquesta nit”, afirmava el patró de l’Estrella Damm. “Per fi anem ràpid a algun lloc”, manifestava amb evident alegria.

Ribes preveia que les condicions inestables en les properes milles entre les portes de seguretat Atlàntica i d’Agulhas (al sud del continent africà) poden ser favorables perquè l’Estrella Damm puga intentar un atac. “La navegació la preveig complicada entre les portes i amb moltes zones de poc vent. A veure si hi ha possibilitat de recuperar terreny als líders “, explicava.

Un cavall desbocat

Amb el vent de nou com a protagonista, el treball a bord de l’Estrella Damm es multiplica per tal d’esprémer al màxim cada nus: “Aquesta nit hem canviat de vela algunes vegades i a partir d’ara així serà”, assegurava Ribes. “No podem deixar escapar un nus de vent ni un angle ràpid”.

“La Perla Vermella”, com afectuosament anomena Pepe Ribes l’Estrella Damm, “que era dòcil en les calmes, s’ha tornat un cavall desbocat al qual has d’estirar-li les regnes per frenar una mica”, assegurava entusiasmat. Amb l’entrada del fort ponent i el descens al sud, la calor de les últimes jornades es dissipa ràpidament: “La temperatura de l’aigua ha baixat a 20 graus. Està fresqueta, i dins del vaixell també hi ha 20 graus “, concloïa la bitàcola de Ribes.

Classificació provisional Barcelona World Race, 25 gener 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Foncia, a 28,3 milles del líder
3. Mapfre, a 514,6 milles del líder
4. Estrella Damm, a 672,5 milles del líder
5. Groupe Bel, a 687,6 milles del líder
… Fins a 13 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?