Esports

L’Estrella Damm exhibeix la seua capacitat de sacrifici davant la tempesta

Condicions dures a bord de l'Estrella Damm. Copyright Estrella Damm Sailing Team
Condicions dures a bord de l'Estrella Damm

Les restes del cicló Atu, que afecten la part central de la flota, s’han acarnissat durant la nit amb el sisè i setè classificat de la Barcelona World Race, el francès Groupe Bel i el català Estrella Damm, que han hagut de fer prevaler la seguretat davant la velocitat. Amb la capacitat de sacrifici que caracteritza els navegants oceànics, Alex Pella i Pepe Ribes, patrons de l’Estrella Damm, han passat la nit (dia per a ells) entre un onatge alt i desordenat i vents de més de 40 nusos prop del centre de la borrasca.

Pepe Ribes reconeixia a mitjanit que estaven “concentrats en la seguretat”, per sobre de la competició, i que les pròximes 24 hores seguirien sent dures. Els patrons no han reportat danys, però la meteorologia els ha obligat òbviament a reduir drap per protegir la integritat del vaixell, sacrificant la velocitat.

Segons l’informe de posicions de les 10 del matí, el vaixell català ha fet una mitjana d’uns 11 nusos en les cinc hores anteriors, navegant amb rumb sud-est amb vent de través d’entre 35 i 45 nusos. En l’última hora la velocitat ha augmentat lleugerament, tot i que Ribes i Pella segueixen sent conservadors davant la rigorosa meteorologia.

Les pròximes hores seran decisives per deixar passar el temporal per l’oest mentre aquest es desplaça al sud, posant probablement en dificultats altres vaixells de la flota de la Barcelona World Race.

Classificació provisional Barcelona World Race, 26 febrer 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 12,1 milles del líder
3. Renault Z.E., a 1.204,3 milles del líder
4. Neutrogena, a 1.271,2 milles del líder
5. Mirabaud, a 1.463,2 milles del líder
6. Groupe Bel, a 1.825,9 milles del líder
7. Estrella Damm, a 1.895,7 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?