Esports

L’Estrella Damm ha de fer escala tècnica a Wellington

Pepe Ribes (esquerra) i Alex Pella treballen dur a bord de l'Estrella Damm. Copyright Jorge Andreu.
Pepe Ribes i Alex Pella a l'Estrella Damm

El vaixell català Estrella Damm de Pepe Ribes i Alex Pella, que està participant a la Barcelona World Race, ha de parar a fer reparacions a Wellington després de caure l’estai principal (corda que subjecta el cap del pal a la coberta i impedeix que caiga). Afortunadament el pal es manté en peu gràcies a l’estai de la trinqueta i el Codi 0 (veles de proa). Els patrons, que es troben en perfecte estat, han reportat a la Direcció de Regata que han de fer una parada tècnica a Wellington (Nova Zelanda), on esperen arribar aproximadament a les 22.00 GMT del 20 de febrer, 23.00 hora catalana , 11 del matí del 21 hora local de Nova Zelanda, per fer les oportunes reparacions. “És impossible reparar-ho ací amb el material que tenim a bord, hem de fer escala a Wellington per a reparar i poder continuar”, explicaven Pella i Ribes al seu e-mail.

La caiguda de l’estai es va produir aproximadament a les 21 GMT del dissabte 19 (22.00 hora catalana), quan l’Estrella Damm navegava en tercera posició de la regata a unes 15 milles del Cap Farewell, el punt més septentrional de l’illa sud de Nova Zelanda, i amb el Groupe Bel, llavors quart classificat, a unes 5 milles per la popa. Les seues coordenades eren 40,22 S; 172,27 E. En aquells moments, l’embarcació navegava en cenyida (cap a la direcció del vent) amb 18 nusos de vent del ESE (100) i 10 de velocitat de vaixell.

Els patrons han descobert que el tambor de l’enrotllador del Solent (una de les veles de proa) s’ha partit per la meitat, cosa que aparentment ha causat la caiguda de l’estai. De moment es desconeixen les causes del trencament d’aquesta peça.

La posició reportada per l’Estrella Damm (ara quart classificat a unes 4 milles del Groupe Bel) a les 5.30 hora espanyola (04.30 GMT) era 40,20 S; 174 E, en ple Estret de Cook, navegant en cenyida a 8 nusos de velocitat amb vent d’onze nusos del 150 (SSE).

A l’e-mail Ribes i Pella admeten: “És una gran decepció per a nosaltres”. No en va, la intenció dels patrons fins el moment de l’incident era no fer cap tipus de parada tècnica ja que la resta de xicotetes reparacions necessàries s’estaven podent efectuar a bord. No obstant això, els patrons no temen per la seguretat del vaixell en el trajecte fins a Wellington, i asseguren que es mantenen tan positius com poden tot i la necessitat de fer aquesta parada, que seguint el reglament de la regata ha de ser d’almenys 48 hores . Els patrons de l’Estrella Damm asseguren que aprofitaran l’ocasió per deixar el vaixell en les millors condicions possibles per afrontar el que queda de regata fins l’arribada a Barcelona.

Classificació provisional Barcelona World Race, 20 febrer 2011 04.00 GMT (05.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 130,6 milles del líder
3. Groupe Bel, a 416 milles del líder
4. Estrella Damm, a 420,2 milles del líder
5. Renault Z.E., a 532,9 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?