Economia

Ocupació turística de setembre i previsió per a la primera quinzena d’octubre

L’ocupació real del mes de Setembre ha estat del 51, 61%. Aquesta xifra supera gairebé en 4 punts les previsions que van fer els empresaris que van ser d’un 47, 88%. Si ens centrem en concret en la segona quinzena, l’ocupació real ha estat d’un 53,21% mentre que la previsió dels empresaris va anar d’un 45,38%. En aquest sentit podem apreciar que el pessimisme inicial dels empresaris ha redundat en una millorança de gairebé 8 punts per sobre del previst. Tots els sectors han tingut una ocupació major que la prevista encara que cal destacar el sector hoteler que havent fet una previsió d’un 58,75% ha arribat a una ocupació d’un 69%, és a dir, gairebé 11 punts per damunt. Respecte al sector de lloguers la seua ocupació ha estat d’un 44,17%, el càmping un 10% i finalment, l’allotjament rural amb un 62,5%.

Pel que fa a les previsions d’ocupació de la 1a. quinzena d’Octubre, les dades aportades pels empresaris apunten a un 49,28%. Els índexs de previsió d’ocupació els distribuïm de la següent manera. Lloguers: 30%; allotjament hoteler: 63%; Càmping: tanca ja les seues portes fins la primavera de 2005 i l’allotjament rural: 65%. Aquestes dades són lleugerament millors que les que es van apuntar per al 2003, on els empresaris van fer una previsió d’un 46,50%.

Excursions en caiac per la Costa de Benissa. Programa de Turisme Actiu.

D’altra banda, la regidora de Turisme, Raquel Soliveres, ha fet una valoració molt positiva del programa d’Excursions en caiac per la costa de Benissa elaborat conjuntament amb l’Escola de Vela Les Antípodes.

Aquest programa s’ha posat per primera vegada en marxa en aquest període estival des del 25 de Juny fins el 12 de Setembre per a donar a conèixer la varietat d’activitats que es puguen realitzar en el municipi i potenciar el gaudi i coneixement als visitants dels gairebé 4 quilòmetres de costa que té Benissa. Les excursions es van realitzar de dilluns a divendres al matí i les nits de lluna plena.

Les dades facilitades per l’Escola de Vela Les Antípodes ens indiquen que han gaudit d’aquesta activitat un total de 212 persones, d’ells 103 han estat espanyols procedents, principalment del País Valencià, Catalunya, Galícia i Astúries i la resta procedia de països tals com Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, Regne Unit, Suècia i Suïssa. Les edats dels participants es van situar principalment en la franja dels 25 als 40 anys.

Alguns dels comentaris que van realitzar els participants van ser:

“Les travesies nocturnes amb Lluna Plena són una iniciativa única per a l’estiu”.

“No sabíem que la costa de Benissa era tan bonica”.

“És una sorpresa que encara quede una costa tan natural com la de Benissa”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?