Cultura

Benissa dedicarà el museu d’art modern al pintor Salvador Soria

Salvador Soria
Salvador Soria

Benissa va aprovar en el ple del dimecres i per unanimitat destinar part dels edificis històrics del carrer Puríssima números 38 i 40, actualment en obres, al “Museu d’Art Modern Salvador Soria”.

Soria, pintor exponent de l’art abstracte, escultor i acadèmic, va morir en el municipi el passat mes de març als 95 anys. Ara, l’Ajuntament pren aquesta decisió com una forma de reunir i difondre l’obra del reconegut pintor que va ser nomenat fill adoptiu de Benissa, municipi on va viure els últims anys de la seua vida i amb el qual mantenia una estreta vinculació.

El batle, Juan Bautista Roselló, va destacar que es tracta d’un important projecte que ampliarà l’oferta cultural del municipi, i que a més “reconeix a un insigne artista valencià que representa tot un baluard del panorama plàstic del segle XX”.

A més, en el ple es va acordar crear una comissió formada pel batle, el regidor de Cultura, Xavi Tro, i un representant de cada grup polític amb representació cultural que durà a terme el seguiment de les negociacions amb la família Soria, per crear la figura que gestionarà el futur Museu d’Art Modern Salvador Soria.

Pel que fa a la futura seu, Roselló va recordar que en l’actualitat aquestes edificacions històriques que albergaran el futur museu Salvador Soria són objecte d’un projecte d’adequació, ampliació i millora, que s’executa en dues fases complementàries.

Les obres que actualment es duen a terme afecten la planta baixa dels habitatges, en la part de l’edificació del carrer Mossén Tello. Uns treballs que està previst finalitzen en un termini aproximat de sis mesos.

L’objectiu de l’executiu local benisser és crear una fundació municipal que gestionarà el fons del futur museu, format per les obres més representatives de Salvador Soria. “No només les seues creacions pictòriques”, va avançar el batle, “sinó també les seues obres escultòriques”.

Trasllats

Però el projecte que afecta les dues edificacions històriques del centre antic de Benissa no es queden només ací. Segons va avançar el batle, les dimensions d’aquestes construccions permetran traslladar als remodelats habitatges del carrer Puríssima, l’ampliada Biblioteca Municipal Bernat Capó i les dependències administratives de Cultura.

D’aquesta forma quedaran lliures les actuals dependències on se situen aquests serveis municipals, donant la possibilitat de ser reutilitzades per un altre projecte cultural, que Roselló va apuntar “encara està en estudi”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?