Cultura

El PSPV de Dénia ret un homenatge al pintor Salvador Soria

Al crit de “visca la llibertat”, els assistents a l’acte que des de fa tres anys es duu a terme per recordar als caiguts per la Segona República van manifestar la seua repulsa cap a l’actuació dels feixistes després de la Guerra Civil i van expressar el seu desig que esta pàgina negra de la història recent no es torne a produir mai més. Un dels perseguits per defensar el règim republicà fou el pintor Salvador Soria, que des de fa vàries dècades viu a Benissa, on té el seu estudi. La biografia de Sòria és un exemple de vitalitat i de lluita contra la intolerància. Va ser empresonat en un camp de concentració de França, on molt dels seus companys van trobar la mort.

El diumenge, en el cementiri, va tornar a cantar “A las barricadas” després d’una emocionant intervenció. Soria va indicar que se’n va anar al front, en juliol de 1936, sols per a defensar la República com a signe de llibertat.

L’acte d’homenatge als caiguts va ser organitzat per l’agrupació del PSPV de Pedreguer, que va lliurar un obsequi al pintor i unes flors a la seua dona, Arlette, a la qual va conèixer durant la seua estada a França. En nom del secretari local dels socialistes de Pedreguer, que va estar absent per una malaltia, va parlar Vicenta Jiménez. Per la seua banda, l’alcaldesa de Dénia, Paqui Viciano, va denunciar que la dreta encara es nega a condemnar les morts dels republicans.

Els assistents van dipositar flors sobre la tomba de les víctimes afusellades en la comarca per defensar la llibertat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?