Successos

Benissa decreta dol per la mort de Salvador Soria

Una luctuosa notícia va tenyir de negre la jornada d’ahir divendres a Benissa i al món de la cultura en general, després de conèixer la defunció als 95 anys d’edat de l’artista Salvador Soria.

Soria, establert a Benissa des de 1969, va ser declarat Fill Adoptiu de la localitat al maig de 2005 i el certamen de pintura que es convoca cada any al municipi, juntament amb els “Premis Literaris 25 d’Abril”, porten el seu nom des de l’any 1996.

La notícia va agafar per sorpresa molts veïns que apreciaven aquest reconegut artista, considerat com una de les figures més rellevants de la pintura valenciana del segle XX. L’Ajuntament de Benissa va acordar en una reunió de portaveus declarar un dia de dol oficial per la mort de Salvador Soria.

Poques hores després de conèixer-se la defunció de Soria, el batle Juan Bautista Roselló, mostrava les seues condolences a la família de l’artista i lamentava la pèrdua “d’aquest insigne benisser i artista universal”.

Salvador Soria, recordava el batle, ha sigut “alma mater” dels premis de pintura que porten el seu nom. Certamen que lliura els seus premis al mes d’abril com a preàmbul de les festes patronals de la Puríssima Xiqueta, i el jurat del qual tenia previst reunir-se hui mateix. Una cita que es manté, segons va confirmar el batle, “entenent que d’aquesta forma s’homenatja la figura d’aquest gran artista”.

Roselló va voler destacar la gran personalitat de Soria. “Era una persona molt afable, senzilla, amb un gran sentit de l’humor i treballadora fins l’últim moment”, va indicar el batle.

A les nombroses mostres de condolença que han rebut els seus familiars i amics des de primera hora d’ahir també es van voler sumar altres grups polítics. Així, a través d’un comunicat, el grup CIBE-Bloc de Benissa, ha lamentat “profundament” la pèrdua “d’un home del seu temps” com va ser Salvador Soria. Els nacionalistes afirmen que la seua mort “ha deixat un gran buit en l’art valencià”. El CIBE-Bloc va destacar de Soria que va ser un home “compromés amb les seues idees, que va lluitar al bàndol republicà i va patir l’exili i els camps de concentració a França”.

Des de la coalició es va remarcar la figura de Soria com “un gran artista que s’expressava mitjançant la pintura i l’escultura”, un treball que va ser reconegut amb el premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat.

El sepeli per la mort de Salvador Soria està previst per demà diumenge, a les 13.00h, a l’església de la Puríssima Xiqueta de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?