Successos

Es mor Salvador Soria

Salvador Soria
Salvador Soria

L’artista Salvador Soria, de 95 anys, ha mort aquesta matinada a Benissa. Soria, establert a Benissa des de 1969, va ser declarat Fill Adoptiu de la localitat el dia 27 de maig de 2005 i els premis de pintura que es convoquen cada any, juntament amb els “Premis Literaris 25 d’abril”, porten el seu nom des de l’any 1996.

La trajectòria artística de Salvador Soria Zapater (València, 1915) es va iniciar a França seguint una línia figurativa expressionista. Va tornar a València als anys cinquanta on va començar a experimentar amb diferents materials (fusta, ferro, zinc, llautó, etc) per crear una línia de treball original de base experimental que ha mantingut al llarg dels anys.

En 1956 va ser cofundador del Grup Parpalló, un dels col·lectius artístics de major rellevància en l’Espanya dels anys 50, promogut pel crític valencià Aguilera Cerni, i que pretenia atrapar el retard artístic provocat per la Guerra Civil, i integrar els corrents avantguardistes del moment en el panorama nacional i internacional.

En la seua dilatada trajectòria, Salvador Soria ha exposat en galeries, museus i centres d’art espanyols i internacionals i la seua obra forma part d’un nodrit nombre de col·leccions públiques i privades europees.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?