Comunicat

El govern de Benissa s’oblida definitivament de les Escoles Velles

Visita del president de la Diputació d'Alacant al principi de la legislatura amb l'equip de govern de PP i CIBE
Visita del president de la Diputació d’Alacant al principi de la legislatura amb l’equip de govern de PP i CIBE

El plenari de Juliol va tornar a evidenciar la falta de consens i diàleg del govern bipartit de Benissa PP-Cibe.

Un dels punts de l’ordre del dia era l’aprovació d’una subvenció de la Diputació de fins 1,2 milions d’euros. Una inversió provincial, que requereix que Benissa aporte un 35% de l’import, i que previsiblement serà l’única que farà el govern de Benissa, que va deixar el pressupost municipal sense cap partida per a inversió al poble.

“Una oportunitat perduda” segons la plataforma Reiniciem Benissa, ja que els tres projectes seleccionats van ser decidits unilateralment pel govern PP-Cibe, tot i que l’aprovació dels mateixos és competència del plenari, i l’oposició en bloc va manifestar en comissió informativa que hi havia altres prioritats a Benissa.

Un exemple ressenyable d’aquesta nul·la visió a llarg termini és l’ampliació de l’Aula de la Mar, que costarà a les arques públiques més de 200.000 euros, i que és una actuació innecessària donat que és un edifici en bon estat de conservació i que actualment està totalment infrautilitzat, ja que només és oficina de turisme i consultori mèdic en estiu des de l’anterior legislatura, tenint encara diverses dependències sense utilitzar. A més, al govern PP+CIBE pareixen haver oblidat que un dels motius que van permetre fer el passeig ecològic va ser contrarrestar l’impacte del mateix amb un punt d’educació i divulgació ambiental, a l’aula de la mar, no un ajuntament.

Per contra, el projecte oblidat va ser el de les Escoles Velles. Un edifici històric de grans dimensions que ja ha estat objecte d’inversions en l’anterior legislatura i que totalment finalitzat podria albergar la totalitat de les dependències municipals, generant un estalvi de vora 40.000 € anuals en lloguers de dependències com l’Ajuntament de la Costera del Pobil o l’OAC, i que facilitaria el dia a dia dels benissers i benissers en centralitzar tots els serveis en un sol punt i no haver de desplaçar-se a departaments ubicats en diferents localitzacions.

El Govern PP-CIBE va argumentar que deixava fora aquesta inversió per no poder finalitzar-se en aquesta mateixa legislatura. Una visió que demostra una mentalitat a curt termini i que prioritza les fotos i les inauguracions als projectes transformadors per a Benissa.

Altres assumptes tractats van ser la cessió pel Ministeri de Foment a l’Ajuntament del tram de la N-332 al seu pas per Benissa així com el toc d’atenció de Reiniciem Benissa sobre la permanent promoció turística per part de l’Ajuntament de les cales on posteriorment no es pot accedir per les limitacions generades per la situació sanitària, Reiniciem és conscient de la importància del Turisme en la nostra economía però prioritza apostar per la promoció de altres atractius del municipi així com la diversificació econòmica.


Comentaris a la notícia

Simona

hoy tomé una foto de la vieja escuela. que hermoso edificio. Vi un Gran Café en mi imaginación. con mesas largas .. cortinas blancas ondeando en una brisa. comiendo gente. disfrutando de una bebida. en otras tierras, este edificio había sido un punto central de una ciudad. no dejes que se desperdicie.


Voleu deixar un comentari a la notícia?