Política

Reiniciem Benissa farà el nou Ajuntament a les Escoles Velles

Imatge de les Escoles Velles
Imatge de les Escoles Velles

El nou Ajuntament de Benissa serà una realitat a les Escoles Velles. Així ho executarà la plataforma Reiniciem Benissa si guanya les eleccions municipals del dia 26 de Maig.

En l’actualitat l’Ajuntament de Benissa es troba dispers en fins a 8 edificis diferents, de les quals destaquen per importància el de la Plaça del Portal (propietat de l’Ajuntament) i d’un altra banda les instalacions de la Costera del Pobil i OAC, ambdós últims llogats a particulars amb una despesa de 30.000 i 12.000 anuals respectivament per a l’Ajuntament.

Des de la Plataforma es posa en valor el treball rehabilitador que s’ha portat a terme des del govern, on ja s’han invertit 420.000 eur en dos fases (2017 i 2018) per evitar la seua caiguda i consolidar l’edifici.

En aquestes inversions produïdes, ja s’han substituit la coberta per una nova, s’ha reforçat l’estructura i l’entreforjat, s’ha demolit la tabiquería interior i l’edifici està preparat per a rebre el seu nou destí com a Ajuntament.

La inversió restant per comptar amb un nou ajuntament en aquest espai estaria entre 1 i 1,5 milions d’euros. Una inversió que Benissa podria afrontar en dos o tres anualitats, sense comptar amb possibles subvencions supramunicipals.

Amb aquesta actuació s’unificarien moltes d’aquestes dependències, produint un important estalvi econòmic a llarg termini. Els quasi 2800 metres quadrats que disposa les Escoles Velles son totalment suficients per a la cabuda de tots els serveis municipals de l’Ajuntament de Benissa. A més, es milloraria la coordinació interdepartamental i es facilitarien les gestions burocràtiques dels ciutadans al estalviar desplaçaments pel poble al fer tràmits.

“Des de Reiniciem Benissa entenem que les Escoles Velles son un patrimoni arquitectònic de tot el poble de Benissa, per tant, aquesta proposta està oberta al debat i anàlisi que siguen necessaris per part de la ciutadania i les forces polítiques de l’ajuntament”

Cal recordar que Les Escoles Velles son un edifici històric que va ser inaugurat a 1936, en procés de catalogació i molt estimat pel veïnat de Benissa, que va estar molts anys abandonat, i que ara estarà a disposició de la ciutadania per a aquesta nova funció social com a casa del poble.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?