Comunicat

100 dies de fotos i inacció en el govern PP+CIBE; per Reiniciem Benissa

Els membres de Reiniciem Benissa
Els membres de Reiniciem Benissa

Reiniciem Benissa considera que la manca d’accions i de propostes de l’actual equip de govern ha estat la tònica general durant aquesta primera fase de la legislatura. Així mateix, la plataforma ciutadana lamenta la incoherència dels fets respecte a les paraules del nou govern, així com l’evident i excessiva protagonització de les persones regidores en la comunicació institucional.

Benissa, 14 d’octubre. Sobrepassats els primers 100 dies del bipartit format pel Partit Popular i el CIBE al capdavant de l’Ajuntament, des de la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa es fa la corresponent valoració de l’acció de govern realitzada en aquest primer període.

En primer lloc, analitzant les propostes que ambdues formacions presentaren a la ciutadania en els respectius programes electorals, es pot observar que tant en el programa del Partit Popular com en el del CIBE les propostes són generalistes, ambigües i poc detallades, estant la gran majoria d’elles lligades a dos documents essencials per al funcionament de l’ajuntament: els pressupostos anuals i el Pla Estructural. Tant un document com l’altre han sigut els grans absents en les primeres comissions informatives, espai on s’han de desenvolupar i treballar conjuntament amb els grups de l’oposició. Promeses d’una formació i altra com ara la baixada d’impostos, ampliació de la zona esportiva, la creació d’una pista d’atletisme oficial i d’un velòdrom, l’ampliació del polígon industrial, la construcció d’un pàrquing subterrani en la plaça o la creació d’un auditori entre altres, són propostes que, almenys en el present 2019, no sembla que vagen a definir-se.

S’ha pogut constatar que el pla de neteja integral per al municipi promés durant la campanya electoral per part d’Arturo Poquet no s’ha dut a terme. Les zones de contenidors del centre urbà i del disseminat, així com els punts nets de la zona costanera es troben sovint envoltades de deixalles i abocaments il·legals. Reiniciem Benissa coneix i comprén la complexitat d’aquesta gestió, per això considera important evidenciar la hipocresia demostrada pels actuals partits del govern a l’hora de fer campanya electoral.

Un dels punts més febles que destaca la plataforma ciutadana és la comunicació que la ciutadania rep per part de l’ajuntament. Per a fer-se càrrec d’una àrea tan important, el Partit Popular ha situat al seu front a un ex-càrrec de confiança de la Diputació d’Alacant, tenint com a resultat que s’està fent una comunicació partidista que no respecta ni el llenguatge inclusiu ni, en alguns moments, la moció institucional de publicitat aprovada en la legislatura anterior, ja que dedica més contingut en la protagonització dels membres del govern que en informació important i útil per al poble. També s’ha detectat que des dels canals comunicatius municipals han desaparegut les campanyes de conscienciació ciutadana, igual que a penes s’ha fet difusió del servei de Benibus durant l’estiu, ha despertat la preocupació i el malestar del veïnat per la possible eliminació d’un servei públic de transport molt necessari per a Benissa.

Respecte a la transparència, mesos després del nomenament de l’alcalde Arturo Poquet, tot i les observacions fetes per les nostres regidores en les respectives comissions informatives, encara no s’ha fet pública la seua agenda institucional en la pàgina web de l’Ajuntament de Benissa.

En conclusió, considerem que l’equip de govern del PP+CIBE s’està dedicant a vendre imatge partidista, com amb la visita del President de la Diputació d’Alacant en plena precampanya electoral 10N, en lloc de difondre informació realment necessària i útil per la ciutadania. La plataforma ciutadana lamenta també l’assistència institucional amb representació política d’actes religiosos, allunyant-se així d’una administració laica i representativa de la diversitat i pluralitat existent al municipi. Reiniciem Benissa dona per finalitzat el temps de cortesia i, tot i que es compromet a fer una oposició constructiva i pel bé del poble, també informarà periòdicament des dels seus canals propis de totes aquestes i altres mancances que es vagen detectant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?