Opinió

Del sou de l’alcalde, el govern PP-CIBE i les fake news; per Reiniciem Benissa

Arturo Poquet i Isidor Mollà
Arturo Poquet i Isidor Mollà

El Partit Popular va aprovar el divendres passat, amb l’abstenció d’Isidor Mollà i Compromís, la pujada de sous del nou equip de Govern del PP i CIBE. Les fake news no van tardar a aparéixer en un conegut pamflet digital local assegurant que es tractava d’una reducció anual de sous del 18%, cosa totalment falsa, ja que en realitat es tracta d’una pujada anual de més de 48.000 €.

En primer lloc cal dir que l’alcalde, Arturo Poquet, ha augmentat en vora 10.000 € anuals el seu sou, passant dels 2.122 € bruts que cobrava Abel Cardona, a més de 2.900 € bruts. A preguntes de Reiniciem Benissa sobre el motiu d’aquest augment, el nou alcalde es va limitar a dir que es tractava de “dignificar la política”. Des de Reiniciem Benissa consideren que aquest és un comentari fora de lloc donat que l’anterior salari ja era més que digne i que és de molt mal gust en un entorn on el que domina és la precarietat laboral i els salaris mileuristes ja són un luxe.

En aquest nou govern PP-CIBE les dedicacions s’han vist reduïdes a primera vista, i la despesa passa de 12.420 € a 10.535 €. No obstant això, aquesta disminució es veu eclipsada per la maniobra del Partit Popular, aprofitant les indemnitzacions per assistència a òrgans de govern com plens, juntes de govern o comissions informatives per a assignar dedicacions encobertes a regidors i regidores que no en tenen formalment. Aquest fet, juntament amb l’augment d’indemnitzacions per a assistències a Juntes de Govern (de 100€ a 150€) i Comissions Informatives (de 110€ a 135€), fa que la despesa en aquest concepte es dispare, passant dels 44.660 € anuals amb l’anterior govern a 79.585 €.

Per a acabar, cal dir que el nou govern contractarà un nou càrrec de confiança, passant d’1 a 2, i aquests tindran un salari més alt. Es passa així dels 32.280 € als 67.249 €, duplicant la despesa.

Les xifres finals són ben diferents a les anunciades i suposen aquest increment anual de més de 48.000 €, i més de 194.000 € extra per a tota la legislatura, molt lluny de la rebaixa anunciada de 68.000 €.

Els fets són evidents. El nou govern de PP-CIBE és el PP de sempre, el de la política professionalitzada i l’ús de les institucions públiques per al benefici personal.

Aquesta nota de premsa ha estat remesa per Reiniciem Benissa el 8 de juliol de 2019.

Taula de salaris
Taula de salaris (punxeu per fer més gran)

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?