Política

Comunicat de Reiniciem Benissa: 8 raons i més per les que cal un govern de progrés

Logo Reiniciem Benissa
Logo Reiniciem Benissa

El passat 26 de maig, tot i viure unes eleccions atípiques en les que l’electorat va tindre fins a 7 opcions per a triar, s’escollia clàrament entre dos models de poble. I el missatge va ser clar: 2300 persones van votar per un govern progressista, front a les 1700 que ho feien a la dreta, decantant-se així pel camí encetat en 2017. Una Benissa que deixa el passat gris per un futur il·lusionant.

Hem iniciat un canvi en el model de gestió de l’Ajuntament i ens queda molt per fer. Tenim l’experiència, la capacitat, l’energia i tota la il·lusió per seguir desenvolupant accions de govern que situen a les veïnes i veïns de Benissa en el centre de l’acció política:

  1. La redacció d’un nou Pla General Estructural que projectarà la Benissa dels pròxims 15 anys. I l’hem de fer entre totes. Amb la participació activa de la ciutadania, sense pressions ni concessions a empreses o amiguismes.
  2. Continuar unificant gestions administratives i facilitar els tràmits a la ciutadania. Posar-ho fàcil, amb la màxima transparència, no sent un obstacle burocràtic per al ciutadà.
  3. Construir el nou Ajuntament a les Escoles Velles i posar en valor el nostre patrimoni. Estalviant al poble lloguers innecessaris i desplaçaments a un i altre edifici per fer qualsevol cosa. Un nou Ajuntament puntal i insígnia de la nova avinguda País Valencià, que rescatarem per als vianants.
  4. Lluitar per l’obertura d’un Centre de dia per a les persones grans que ho necessiten, perquè tot el món no es pot permetre acudir a institucions privades. Ningú pot quedar-se enrere en la societat que volem construir.
  5. En la mateixa línia, demanar l’Escoleta infantil que es mereix Benissa, amb preus públics i que facilite la conciliació familiar.
  6. La peatonalització de la plaça i la millor accessibilitat ha de ser una realitat.
  7. Un Pla Avança que ens permeta mirar-nos com a poble i decidir cap a on volem anar, que implique comerços, empreses, autònoms, aturats, joves, majors… I que entre tots decidim la Benissa del futur.
  8. Una zona costanera amb més equipaments. Ara sí, si una cosa hem demostrat és que lluitem per les veïnes i veïns perquè tinguen les màximes facilitats.

Un bon grapat de projectes que sols un govern de progrés pot desenvolupar amb criteris socials, inclusius i de sostenibilitat ambiental. Perquè açò no va de partits polítics: va del futur de totes i tots, de decidir entre dos models de poble. Un ja el sabem, l’hem tingut durant quasi 20 anys. Ara és l’hora d’unir esforços, com ja vam fer en gener de 2017, i caminar decididament cap a la Benissa que volem.

El pròxim dimecres 12 de juny, a les 20.00 hores, a la Seu Universitària, celebrarem un Fòrum Ciutadà, obert a tot el poble, per a explicar totes les gestions realitzades per a encapçalar un nou govern i prendre decisions entre totes. No anem a defallir. Ens juguem quin model de poble volem i a Reiniciem Benissa ho tenim clar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?