Successos

La Guàrdia Civil investiga una conductora que va circular en sentit contrari per l’AP-7 durant 31 quilòmetres

La Guàrdia Civil d’Alacant ha investigat la conductora d’un vehicle que va circular en sentit contrari per una autovia entre València i Alacant, durant més de 30 quilòmetres, el passat 9 de gener, posant en greu risc la seguretat dels usuaris de la via. Se li imputa un delicte de conducció temerària. La Guàrdia Civil instarà a la Prefectura provincial de trànsit perquè faça un reconeixement mèdic extraordinari a la conductora.

Diumenge passat 9 de gener, els agents del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil d’Alacant van tindre coneixement a través del telèfon d’emergències 112, així com per diverses publicacions realitzades pels usuaris en xarxes socials, que una persona circulava en sentit contrari en l’autopista AP-7 a l’altura de la localitat de Dénia. A causa d’això, i al fet que en eixe moment no va poder ser interceptat el vehicle per part dels agents, el Grup d’Investigació i Anàlisi del Trànsit (GIAT) de la Guàrdia Civil, es va fer càrrec de la investigació.

Després d’un meticulós estudi de les imatges recopilades i les declaracions dels testimonis, els agents van aconseguir identificar la conductora, una dona de nacionalitat alemanya, veïna d’Oliva (València), de 75 anys.

Els investigadors van esbrinar que el trajecte en sentit contrari recorregut per la persona el dia 9 de gener per la vesprada va ser d’un total de 31 quilòmetres, que va culminar provocant un sinistre vial, en intentar evitar la conductora una col·lisió frontal amb un altre vehicle.

La persona investigada s’enfronta a un delicte de conducció temerària, que pot comportar pena de presó de sis mesos a dos anys, i la retirada del permís de conduir d’un a sis anys, tot això sense entrar a considerar les possibles lesions causades amb els fets, que posseeixen un caràcter reservat.

La Guàrdia Civil ha intervingut el vehicle involucrat, que ha sigut posat a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Dénia. S’ha estimat proposar a la Prefectura provincial de trànsit, perquè la conductora siga sotmesa a un examen mèdic d’aptitud, amb caràcter extraordinari.

La col·laboració ciutadana ha sigut peça clau en la ràpida localització de la conductora del vehicle. La Guàrdia Civil apel·la a la col·laboració ciutadana, davant l’elevada perillositat que suposa la circulació per autopistes i autovies en sentit contrari a l’estipulat, perquè tan prompte com es detecte una d’aquestes situacions s’avise urgentment als telèfons 112 o 062.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?