Successos

La Guàrdia Civil investiga 8 persones relacionades amb mig centenar de robatoris a la Marina Alta i Baixa

Algunes de les ferramentes recuperades
Algunes de les ferramentes recuperades

La Guàrdia Civil ha investigat a Calp un grup criminal, format per tres persones, dedicat al robatori en cases i obres en construcció, i especialitzat en el robatori de bicicletes. Se’ls atribueixen 42 delictes, pels quals haurien sostret objectes valorats en 60.000 euros.

Agents de l’Equip de ROCA de la Guàrdia Civil de Calp, encarregats d’investigar els delictes comesos en l’àmbit rural, han aconseguit esclarir 42 delictes de robatoris, comesos en cases d’urbanitzacions aïllades i obres en construcció de les localitats de Calp, Benissa, Moraira, Altea i Callosa de Ensarrià.

Els investigadors van analitzar la conducta dels autors, els quals solien aprofitar les hores de menys trànsit dels residents per a accedir a l’interior dels habitatges, dels quals sostreien objectes que pogueren tindre una eixida fàcil en el mercat, com ferramentes o bicicletes. Aquestes últimes les furtaven forçant el cadenat al qual estigueren subjectes o, si era necessari, escalant per les façanes dels edificis per a furtar-les dels balcons.

En dies posteriors, acudien a mercats de segona mà dels municipis de la Marina Alta i Baixa per a vendre-les i aconseguir diners en efectiu. Però aquests individus no exposaven directament al públic els objectes robats, sinó que els amagaven en un bany de minusvàlids, del qual havien aconseguit una clau, i d’allí els anaven traient a demanda del comprador.

Finalment, la Guàrdia Civil va investigar els tres presumptes autors, dos homes i una dona pertanyents a un mateix clan, per 42 delictes de robatoris amb força d’objectes valorats en uns 60.000 euros, i un delicte de pertinença a grup criminal.

Gran part del que havien furtat va ser recuperat gràcies a les diferents intervencions que van realitzar els agents en els mercats ambulants, i ja han sigut retornats als seus legítims propietaris.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?