Successos

La Guàrdia Civil esclareix 32 robatoris amb força en urbanitzacions de Teulada, Moraira i Benissa, detenint al presumpte autor

Detenció del lladre
Detenció del lladre

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a Teulada (Alacant), un home de nacionalitat búlgara de 38 anys d’edat, com a presumpte autor d’almenys 32 delictes de robatori amb força, comesos a les localitats de Teulada, Moraira i Benissa, esclarint així el robatori de més de 700 quilos de coure, i danys causats per més de 20.000 euros.

Es disfressava amb una granota d’obrer, amb esguits de pintura i desgast propi de qualsevol operari de serveis, i es dirigia a urbanitzacions de Teulada, Moraira i Benissa en el seu propi vehicle, un Seat Toledo de color blanc, amb molts anys d’antiguitat.

Una vegada a les urbanitzacions, vigilava i estudiava les cases per a determinar quina era la més indicada per a cometre els robatoris. En anar vestit amb roba de treball, pensava que no li costaria passar desapercebut als carrers.

En detectar els xalets que pretenia robar, botava les tanques de les parcel·les i es dirigia a les zones on estaven situades les canonades del gas. Sense cap tipus de mirament ni precaucions, arribava a arrancar literalment les canonades, produint nombrosos danys en les instal·lacions, i amb el consegüent risc d’explosió ja que el tall de la canonada era previ a la clau de pas de l’habitatge.

En una ocasió, un dels perjudicats el va sorprendre dins de la seua parcel·la, en el moment en què es dirigia a furtar, i el presumpte autor, búlgar de 38 anys, no va titubejar explicant-li que era un treballador de manteniment que li havien passat una ordre de treball per a realitzar obres en aquesta parcel·la, aconseguint despistar al propietari amb la seua temprança, donant-li a entendre que havia sigut una confusió.

Després de diversos robatoris comesos, l’Equip ROCA de Calp, amb base al Verger, es va fer càrrec de la investigació dels robatoris. En les seues primeres perquisicions van observar que tots tenien un modus operandi semblant: arrancaven les canonades i, a més, molts veïns havien vist un Seat Toledo antic els dies previs als robatoris.

Els agents van aconseguir una imatge del presumpte autor, que havia estat captada per una càmera de seguretat pels voltants d’un dels robatoris. Amb aquesta imatge van centrar la recerca en els establiments de compra de ferralla de la província, localitzant finalment el que havia comprat la major part del coure a l’individu, que va poder ser plenament identificat, gràcies als enregistraments de seguretat del local.

Finalment, els agents van aconseguir trobar l’individu, arribant a comptar amb la col·laboració de les autoritats búlgares, que van facilitar dades relatives als antecedents del detingut.

Després de ser detingut al seu domicili de la localitat de Teulada (Alacant), com a presumpte autor de 32 delictes de robatori amb força, encara que no es descarta que puguen imputar-se-li alguns més, aquest búlgar de 38 anys d’edat va ser posat a disposició judicial, del Jutjat d’Instrucció Número 2 de Dénia, sent decretat el seu ingrés a la presó incondicional a l’espera de judici.

En total s’han esclarit 32 robatoris comesos a les localitats de Benissa, Teulada i Moraira, en els quals s’havien sostret més de 700 quilos de coure, i causat danys per valor de més de 20.000 euros als seus propietaris.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?