Successos

La Guàrdia Civil deté 3 homes i investiga dos dones per robatoris a Teulada, Benissa i El Verger

 

Una de les cases on van trobar el material furtat
Una de les cases on van trobar el material furtat

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut tres homes de 35, 21 i 19 anys i està investigant dos dones de 48 i 27 de nacionalitat búlgara i lituana, per diversos delictes, un delicte de robatori amb força interior de taller mecànic, cinc delictes de robatoris amb força a l’interior de cases, un delicte de substracció de vehicle (temptativa), un delicte de robatori amb força en interior de vehicle i un delicte d’encobriment, tots ells ocorreguts a les localitats del Verger, Teulada i Benissa.

Després d’una llarga investigació, agents de la Guàrdia Civil de Moraira han desmantellat una xarxa criminal de búlgars i lituans els quals efectuaven gran quantitat de robatoris en cases a les localitats del Verger, Teulada i Benissa.

Va ser en un taller mecànic del polígon de la localitat de Teulada on diversos homes van trencar les finestres del taller per a introduir-se dins i endur-se diversos objectes destinats a la mecànica de l’automòbil. Una vegada dins del taller, van trencar la finestreta davantera d’una furgoneta de la qual van furtar diversos objectes i la finestra d’un turisme per a pontejar el cablejat i poder furtar-lo, però la falta de combustible els va impedir perpetrar el robatori, sense que ells s’adonaren que les càmeres de seguretat estaven gravant tot el que estava ocorrent.

En visionar les càmeres de seguretat, els agents van identificar un dels presumptes lladres, ja que aquest havia sigut detingut anteriorment per un delicte de robatori, per la qual cosa van establir un dispositiu de vigilància als voltants del seu domicili, una casa “ocupada” a la localitat de Teulada, i el van detindre quan el van veure aparèixer.

En efectuar el registre del domicili van trobar dos dones de nacionalitat búlgara i un altre dels presumptes autors, que va ser detingut. Durant el registre es van recuperar bicicletes que havien estat furtades en diferents urbanitzacions de la localitat del Verger, per la qual cosa es procedeix també a la investigació de les dos dones per un delicte d’encobriment.

Seguint amb les perquisicions, els agents van descobrir una altra adreça a la localitat de Benissa, on es va efectuar un altre registre en el qual es van trobar més objectes furtats del taller mecànic de Teulada, confiscant també uns altres de dubtosa procedència, i detenint un altre home de nacionalitat lituana que formava part de la banda.

Gran quantitat de material confiscat en l’operació va ser trobat en les cases registrades de les diferents localitats, entre les quals es trobaven bicicletes, televisors, monitors d’ordinadors i divers material mecànic, la quantia total dels objectes recuperats ascendeix a 8500 euros.

Els tres arrestats de nacionalitat búlgara i lituana que formaven part de la banda van ser acusats de set delictes de robatori amb força, un delicte de substracció de vehicle i un delicte d’encobriment. Van ser posats a disposició Judicial del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Dénia el qual els va posar en llibertat amb càrrecs.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?