Successos

La Guàrdia Civil deté un clan familiar que furtava en cases de Benissa, Calp i Moraira

Objectes recuperats per la Guàrdia Civil
Objectes recuperats per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Alacant tres homes d’origen algerià (dos d’ells amb nacionalitat espanyola), de 26, 28 i 54 anys, com a presumptes autors de mig centenar de delictes de robatori amb força, 6 delictes de robatori de vehicles, 3 delictes de robatori de matrícula, i diversos delictes de falsedat documental i de pertinença a organització criminal. La investigació continua oberta i és possible que se’ls puguen atribuir més delictes.

Pocs mesos ha tardat la Guàrdia Civil a aconseguir desmantellar una organització criminal, creada pels tres membres homes d’una família algeriana assentada a Espanya, el pare i els seus dos fills (els dos amb la nacionalitat espanyola). Es dedicaven a cometre robatoris amb força en cases de la comarca de la Marina Alta, totes elles vacacionals, els amos de les quals passaven llargues temporades sense fer-ne ús.

Agents de la Guàrdia Civil de Calp i de Benissa tractaven d’esclarir alguns d’aquests robatoris, que s’havien produït a Calp, Benissa i Moraira, quan un dels membres del clan familiar, amb nombrosos antecedents, va ser vist per un testimoni pels voltants d’una de les cases afectades.

Les dades aportades no eren moltes, només una descripció física i un model de vehicle, però els investigadors van triar diversos rostres de delinqüents coneguts que s’ajustaven als trets descrits i al modus operandi dels sospitosos, sent un d’ells reconegut pel testimoni després de mostrar-li les seues fotografies.

Els agents no disposaven de cap informació relativa al parador o residència habitual de sospitós, però un colp de sort, o un error d’un dels membres del clan, va voler que una de les tauletes tàctils furtades en una de les cases reportara una ubicació geogràfica. Aquesta ubicació, malgrat no ser precisa, va permetre als investigadors dirigir les seues perquisicions a un barri d’Alacant.

Amb aquest punt de partida es va disposar un operatiu de vigilància en llocs estratègics de la zona on la geolocalització de la tauleta havia situat als possibles autors dels robatoris. En només unes setmanes, la Guàrdia Civil tenia localitzats als tres presumptes membres de l’organització, no obstant açò era necessari obtindre proves consistents per a finalitzar l’operació amb la seua detenció.

Després de diversos dies de complicats seguiments, per a no ser descoberts, els agents van descobrir el modus operandi de l’organització criminal. Disposaven d’un vehicle que estacionaven prop del seu domicili, i que utilitzaven com a “magatzem” per a guardar els objectes furtats. Amb ell, es desplaçaven a un altre barri d’Alacant, on tenien altres vehicles que havien furtat en les cases assaltades, als quals els canviaven les plaques de matrícula per unes altres que furtaven a vehicles ssemblants.
Deixaven en eixa zona el seu “vehicle-magatzem”, i amb un dels cotxes furtats es dirigien a la seua “zona de treball”: la comarca de la Marina Alta, per a vigilar i estudiar les cases que finalment assaltaven.

Triaven cases generalment propietat d’estrangers, que utilitzaven en vacances, i en les quals solia haver vehicles als garatges, que només s’utilitzaven durant l’estada dels propietaris. D’aquesta forma, després de localitzar les claus, eixien de la casa amb el cotxe carregat dels objectes furtats.

Gràcies a la gran tasca d’investigació desenvolupada per aquests agents de la Guàrdia Civil, s’ha aconseguit recuperar una part important dels objectes furtats en més de 50 cases, la qual cosa ha tingut una gran acollida i agraïment per part dels afectats.

S’ha aconseguit localitzar i tornar als seus propietaris 6 vehicles, algun d’ells valorat en més de 60.000 euros, tots ells portaven plaques de matrícula d’altres vehicles, que també havien sigut sostretes.

Així mateix, cal destacar l’aprehensió de més de 13.000 euros, 2.100 lliures i 350 dòlars en efectiu, joies de tota mena, entre les quals destaquen anells, collarets i polseres, 15 ordinadors portàtils, 20 tauletes, 13 telèfons mòbils, 30 rellotges, més de 30 ulleres de sol, 1 televisor, reproductors so, caixes de perfum, bosses de marques de luxe i 5 targetes de memòria entre altres objectes.

L’operació, desenvolupada per agents de les Àrees d’Investigació de la Guàrdia Civil de Calp i de Benissa (Alacant), ha finalitzat amb la detenció d’aquests 3 homes d’origen algerià (dos d’ells amb nacionalitat espanyola), de 26, 28 i 54 anys, com a presumptes autors de més de mig centenar de delictes de robatori amb força, 6 delictes de robatori de vehicles, 3 delictes de robatori de matrícula, i diversos delictes de falsedat documental i de pertinença a organització criminal.

Després de ser posats a la disposició de l’autoritat judicial, ha decretat l’ingrés a la presó del cap de família, sent posats en llibertat amb càrrecs els fills.

La investigació continua oberta i és possible que se’ls puguen atribuir més delictes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?