Successos

La Guàrdia Civil deté un actiu estafador a Benissa després d’una frenètica i temerària fugida

Efectes del detingut
Efectes del detingut

La Guàrdia Civil ha detingut a Benissa un home de 57 anys d’edat, de nacionalitat italiana, com l’autor de nombrosos delictes, entre els quals destaquen robatoris amb força en habitatges, robatoris de caixes fortes, estafes, falsificació de document i atemptat contra agents de l’autoritat, entre molts altres. A més, tenia pendents tres ordres de recerca i detenció; una emesa per un Jutjat dels Palmas de Gran Canària, una altra per l’Audiència Provincial de Madrid i una altra per les autoritats judicials italianes. Ja ha ingressat a la presó.

El passat mes de juliol, la Guàrdia Civil va detectar un lleuger repunt en els delictes de robatori amb força, comesos en habitatges d’urbanitzacions de Calp i Altea. Ràpidament es va iniciar una investigació conjunta, per part d’agents de les Àrees d’Investigació d’aquestes localitats.

Les nombroses gestions realitzades pels agents van determinar que el modus operandi era molt semblant, per la qual cosa l’autor o autors d’aquests robatoris, concentrats a les urbanitzacions de la zona de la comarca de la Marina Baixa, podien ser la mateixa persona.

Malgrat això, la investigació semblava no avançar, pel que es va deduir estar davant un elevat grau de professionalitat dels autors.

La Guàrdia Civil no va cessar en la seua obstinació i, finalment, després de nombroses gestions d’esbrinament i anàlisi de tots i cadascun dels diferents robatoris detectats, es va aconseguir un reconeixement fotogràfic, per part d’una de les víctimes. L’autor va resultar ser un ciutadà italià de 57 anys, establert al Campello, un veterà delinqüent amb nombrosíssims antecedents a les seues esquenes, conegut com “Torrebruno”.

Sobre ell pesaven, a més, tres ordres de recerca i detenció; una emesa per un Jutjat de Las Palmas de Gran Canària, per ser l’autor de diversos robatoris en hotels, als seus usuaris, per valor de 700.000 euros, la segona per l’Audiència Provincial de Madrid, per haver estafat més de 900.000 euros a negocis de la capital espanyola i la tercera, dictada per les autoritats italianes, per estafes milionàries comeses al seu país d’origen.

Un fantasma que vivia ocult a la vista de tots

La investigació, malgrat estar ja canalitzada, es va tornar molt infructuosa, ja que l’italià no deixava cap constància de les seues dades personals, ni en bases de dades d’organismes oficials, ni en allotjaments hotelers, etc, per la qual cosa va ser quasi impossible trobar-lo.

Residia sempre de lloguer, però sense formalitzar cap contracte, per a no deixar constància dels seus moviments. A més, utilitzava vehicles de lloguer, tots ells d’alta gamma, per a cometre els diferents delictes, encara que per a aquests contractes de lloguer no aportava les seues dades personals, sinó les d’una de les seues filles.

La Guàrdia Civil mai defallir i al començament del present mes de novembre, la investigació va donar els seus fruits: Torrebruno va ser localitzat pels voltants d’un restaurant de Calp al qual pretenia anar, per la qual cosa es va disposar ràpidament un dispositiu per a la seua detenció.

L’italià tenia el costum de reconèixer prèviament la zona en la qual es trobava, per a detectar una possible presència policial, per la qual cosa va passar diverses vegades per l’aparcament del restaurant en qüestió, a velocitat reduïda, per a analitzar la zona.

Els agents no li perdien de vista i li anaven tancant el cèrcol pel que, de sobte, Torrebruno va accelerar el seu vehicle, en adonar-se del que estava ocorrent.

Una persecució de pel·lícula

Va ser en eixe moment quan va començar una persecució policial pels carrers de Calp, digna d’un guió de pel·lícula. L’italià va intentar agafar direcció Altea, per la N332, quan es va topar amb més agents, que ja estaven sobre avís, interceptant-li el pas.
En veure’s novament acorralat, va decidir canviar el sentit de la fugida, agafant direcció Benissa, on també es va trobar amb més agents. Va intentar agafar un carrer per a esquivar els vehicles policials que li anaven tallant vies de fugida i, en la seua frenètica fugida, va col·lisionar amb un turisme d’un particular, que estava aparcant en eixe carrer.

Va intentar fer marxa enrere, envestint, aquesta vegada, un vehicle oficial, acabant ací, la seua vertiginosa i temerària escapada, sent detingut per la Guàrdia Civil, després d’haver deixat al seu pas quantiosos danys materials en diversos cotxes.
Al detingut se li imputa un total d’un delicte continuat de robatori en interior d’habitatge, atemptat contra agents de l’Autoritat, resistència i desobediència greus, estafa, falsificació de document, danys, conducció temerària i el delicte de conduir mancant del permís o llicència de conducció corresponent (a més de les tres ordres de detenció existents abans esmentades).

Ja ha estat posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció nº1 de Denia, qui ha decretat el seu ingrés immediat a la presó.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?