Successos

La Guàrdia Civil d’Alacant i la Policia Local de Benissa i de Teulada intensifiquen la vigilància contra robatoris en la zona

Control de la Guàrdia Civil a Pedramala
Control de la Guàrdia Civil a Pedramala

La Guàrdia Civil d’Alacant i les policies locals de Benissa i Teulada, han intensificat les vigilàncies dirigides a la prevenció dels delictes relacionats contra el patrimoni. El resultat d’aquesta actuació coordinada ha sigut la detenció de tres persones per la comissió de diversos delictes contra el patrimoni, un d’ells comés a Teulada.

Amb l’objectiu de fer front a possibles delictes contra el patrimoni, com ara robatoris amb força a l’interior d’habitatges, especialment a les urbanitzacions residencials de les localitats de Benissa i Teulada, la companyia de la Guàrdia Civil de Calp, va establir a principis del passat mes d’octubre diversos dispositius de vigilància, coordinats amb la policia local de Benissa i Teulada. L’estreta col·laboració per a l’execució dels diferents operatius entre els agents de les forces i cossos de seguretat ha permés potenciar millors resultats.

Fruit de la posada en marxa d’aquest pla preventiu, es va apreciar un descens de la comissió de delictes contra el patrimoni registrats a la zona. La informació recaptada a més, ha permés l’obertura de nombroses línies d’investigació per a la prevenció de nous fets, així com per a fer possible l’esclariment de robatoris que ja havien sigut comesos.

El resultat d’aquesta actuació coordinada, ha sigut la detenció de tres homes: Un de nacionalitat alemanya de 68 anys, al qual li constaven dos reclamacions judicials de Benidorm i Dénia, per diferents delictes de robatori amb força. Posseïa nombrosos antecedents per delictes d’aquest tipus. El Jutjat ha decretat el seu ingrés a la presó. Un altre de nacionalitat marroquina de 22 anys, al qual li constava una reclamació d’un Jutjat de Madrid, també per delictes de robatori amb força. El tercer, un home de nacionalitat romanesa, de 36 anys, va ser detingut pels agents com a presumpte autor d’un delicte de robatori comés en un habitatge de Teulada el 4 d’octubre, en el qual va accedir al domicili mitjançant engany dels habitants amb el pretext de recollir materials usats inservibles, aprofitant l’ocasió per a furtar-los al descuit. Posseeix antecedents per fets de diversa natura. Els tres han sigut posats a disposició del jutjat d’Instrucció de Dénia. Els dos últims han quedat en llibertat amb càrrecs.

D’altra banda, durant els controls realitzats pels agents, s’ha investigat set persones per delictes contra la seguretat viària, per conduir sense tindre permís, i per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, excedint el nivell d’alcohol permés, a més d’altres 22 infraccions de diferent tipus.

Per a evitar robatoris als habitatges, la Guàrdia Civil recorda a la ciutadania que en eixir del domicili s’ha de comprovar sempre que les portes i finestres estan ben tancades. És important tancar sempre amb clau, per a evitar l’entrada pel procediment de la “relliscada”. A més, desconfiarem dels desconeguts que demanen accedir a casa amb qualsevol excusa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?