Successos

Desarticulada una organització criminal que falsificava bastidors de vehicles robats per a la seua venda il·legal

  • Després de robar els cotxes, manipulaven els bastidors i els rematriculaven amb plaques de matrícula falses.
  • Han sigut detingudes quatre persones i investigada una cinquena a les províncies d’Alacant i València.
  • S’han intervingut, entre altres efectes, 13 vehicles robats i manipulats, a més de maquinària i eines d’última generació utilitzades per la banda per a l’activitat criminal.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació PIMA-KRADSTI, ha detingut a quatre persones i investigat a una cinquena com a presumptes autors dels delictes de robatori de vehicle de motor, falsificació documental i pertinença a organització criminal, a les quals se’ls atribueix el robatori continuat de cotxes de mitjana a alta gamma, per a la seua posterior falsificació i introducció il·legal a Espanya.

L’operació es va iniciar fa un any, quan els primers indicis van portar als agents de la Guàrdia Civil fins a la pista d’un grup criminal assentat en diferents punts de les províncies d’Alacant i València. Els investigadors van esbrinar que es tractava d’una organització perfectament estructurada, amb una metodologia criminal ben definida.

Posteriorment, van corroborar que, després de robar els vehicles, realitzaven modificacions en els bastidors i falsificaven les plaques de matrícula fent-los passar per un altre vehicle d’igual marca i model. Empraven per a això la informació de vehicles sinistrats o bé la de vehicles en circulació, tant a Espanya com en altres països. Es decantaven per vehicles de gamma mitjana-alta de venda popular, la qual cosa els facilitava donar-los eixida en el mercat obtenint ràpids i alts beneficis.

El passat 6 de març es va procedir a l’explotació de l’operació duent-se a terme sis registres, dos d’ells en les naus industrials en les quals manipulaven els bastidors i les plaques de matrícula, situades a Benissa i Xàbia. Els altres quatre, es van realitzar en els domicilis dels presumptes autors, a Dénia, Xàbia, Teulada i Gandia.

Fruit de l’operació, la Guàrdia Civil ha detingut a quatre homes i investigat a un altre més. Tots ells amb edats compreses entre 19 i 50 anys i als quals se’ls imputen els delictes de robatori de vehicle de motor, falsificació documental i pertinença a organització criminal.

Empraven eines d’última generació

A més, han sigut recuperats 13 vehicles que havien sigut robats en diferents localitats de les províncies d’Alacant, Madrid i València.

Quant als altres efectes intervinguts, cal destacar que, per a dur a terme l’activitat criminal, la banda emprava maquinària i eines d’avançada tecnologia per a l’obertura i clonat de claus i centraletes de vehicles, i captadors i inhibidors de freqüència. També s’han confiscat les encunyadores amb les quals manipulaven els bastidors i la maquinària per a la fabricació de matrícules, entre altres efectes.

La investigació ha sigut desenvolupada de manera conjunta entre l’Equip Contra el Crim Organitzat amb seu a Alacant (ECO Llevant) pertanyent a la Unitat Central Operativa (UCO), i l’Equip Territorial de Policia Judicial de Calp, pertanyent a la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil d’Alacant, que han comptat amb el suport de la Unitat Tècnica de Policia Judicial (UTPJ) de la Direcció General de la Guàrdia Civil, així com de la Policia de Bulgària, Suècia, Polònia i EUROPOL. Per als registres s’ha comptat amb la col·laboració de la USECIC de Torrevella i les diferents Unitats Territorials de la Companyia de Calp.

Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Dénia (Alacant).


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?