Successos

Desarticulada una banda que falsificava motos Harley Davison

La Guàrdia Civil de Xàbia, en col·laboració amb la de Benissa i la Policia Judicial d’Alemanya, ha desarticulat una banda que es dedicava a vendre motos replicades customitzades Harley Davison, procedents d’Alemanya.

En l’operació, anomenada Choper, que encara continua oberta, els agents van intervindre huit motos i van detindre sis persones de nacionalitat espanyola, britànica i alemanya. Totes elles han estat acusades d’estafa, falsedat documental i delicte contra la propietat industrial, encara que, després de passar a disposició judicial, tan sols una d’elles (un alemany) ha ingressat a la presó de Foncalent.

Els detinguts es dedicaven a fabricar a mà, peça per peça, les motocicletes a les quals afegien els logotips de la casa Harley Davison i els bastidors copiats.

La investigació va començar a l’octubre de 2005, quan els agents de la Benemèrita van detectar que circulaven per la província d’Alacant Harley Davison amb irregularitats en els números de sèrie dels motors i els bastidors.

Davant d’aquest fet, els membres de l’àrea d’investigació de la Guàrdia Civil de Xàbia i Benissa, van descobrir que en un establiment de venda de motos usades de Benissa anomenat Hot Shot se n’havien venut dues.

Posteriorment, en comprovar que alguns dels implicats en aquesta venda eren ciutadans alemanys, es va demanar col·laboració a la Policia Judicial d’Alemanya i es va comprovar que existia un vincle entre aquest establiment i un altre existent a Alemanya amb el mateix nom, en el qual ja s’havien practicat detencions per la comissió de delictes semblants.

Després del registre de diversos immobles es va procedir a confiscar el material falsificat i detindre els responsables.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?