Societat

El batle acudeix a la festa per la nova edició comarcal de Las Províncias

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVÍNCIAS amb data de 15 de maig de 2006:

Hem de saludar amb satisfacció l’arribada de la nova edició ampliada de Las Provincias per a la Marina Alta.

Sens dubte, hem de felicitar l’editorial, però molt especialment hem d’agrair el treball informatiu realitzat durant els últims anys per l’equip de professionals de la seua delegació, que ha estat sempre un bon far d’il·luminació de tot el que en ella s’esdevé: esports, cultura, festes, política, economia, successos, etc.

Ampliar l’edició suposa un repte per a tots ells però al mateix temps els servirà d’estímul per a seguir complint amb una tasca que s’ha guanyat un espai informatiu i d’opinió imprescindible a la nostra comarca.

Es diu amb encert, i d’això els polítics podem donar fe, que el que no es conta no existeix. I en la societat globalitzada i multimèdia en què convivim, aquesta veritat es multiplica.

Davant d’aquest fenomen, veiem que els temes locals perden terreny front els globals, i que cada vegada més, assistim, de vegades sense voler, a un bombardeig de notícies procedents de llocs remots que mai visitarem o de persones que mai veurem o coneixerem.

Això, pel fet que amplia els nostres horitzons del coneixement i també la nostra capacitat de preocupar-nos per més problemes, és positiu.

Però, és negatiu si ens fa insensibles o descurats a l’hora de conèixer i atendre el que passa al nostre voltant.

Per això, tota iniciativa que pose en valor la nostra realitat més propera ha de ser premiada almenys amb la nostra fidelitat.

Per altra banda, una edició comarcal contribuïx no solament a conèixer millor el que passa a la nostra comarca sinó també ajuda a construir la comarca on vivim.

La informació relativa a un àmbit geogràfic genera que aquest espai guanye una nova dimensió afectiva.

Ens identifiquem més amb tot el relacionat a aquest espai geogràfic, en el nostre cas, la Marina Alta.

Obrim el diari i anem directament a veure el que passa en les pàgines dedicades a la comarca, perquè sempre llegim primer el que més ens interessa.

La nova cobertura informativa de LAS PROVINCIAS per a la nostra comarca va a permetre que puguem conèixer, valorar, fins i tot estimar més la nostra comarca; els seus pobles, gent, cultures, projectes, problemes i totes les inquietuds.

En definitiva, va a escriure o contar la nostra història, ja que si no es contara, no existiria.

I ara, tan sols vull expressar dos desitjos per a aquesta nova edició. El primer, sé ja per endavant que és de molt difícil compliment.

M’agradaria que despertaren més interès les notícies positives que les negatives, però per desgràcia no és així i aquest efecte, fins i tot està provocant que a la notícia positiva se li haja de traure per qualsevol lloc algun aspecte negatiu.

No obstant això, el segon desig és que les coses es conten bé, i en aquest sentit estic convençut que es complirà per la bona professionalitat dels que formen la Delegació de LAS PROVINCIAS de Dénia i la seua comarca, la Marina Alta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?